Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Έρχεται κοινωνική έκρηξη



Πέρα απ’ τους ανούσιους διαξιφισμούς των αστικών κομμάτων και τις κινήσεις τακτικής κάποιων κυβερνητικών στελεχών για να φτιάξουν το προσωπικό τους προφίλ –«πιασάρικοι» τίτλοι άρθρων όπως: 
«βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ»,  
«δεν δίνουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ» κλπ, 
υπάρχουν σε όλες τις αστικές φυλλάδες- η κατάσταση στην εργαζόμενη κοινωνία και στα λαϊκά στρώματα, εξ αιτίας της καπιταλιστικής επέλασης είναι εκρηκτική...


Ολοσέλιδο δημοσίευμα στο σημερινό «Ποντίκι» τονίζει ότι «Ο Παπακωνσταντίνου έχει παραδώσει εν λευκώ στους τροϊκανούς την κατάρτιση του μνημονίου. Η χώρα, ξέφραγο αμπέλι», για να συμπληρώσει το περιοδικό «Επίκαιρα» -επικαλούμενο δημοσκόπηση της VPRC  που δημοσιεύει- ότι «έρχεται κοινωνική έκρηξη».

Μυρίζει μπαρούτι, στην ελληνική κοινωνία και δεν χρειάζεται να μας το πει κανένα δημοσίευμα ούτε καμιά δημοσκόπηση. Οποιος έχει την ελάχιστη επαφή με τα λαϊκά στρώματα και την νεολαία το διαπιστώνει. Κυοφορούνται τέτοιες καταστάσεις που θα ήταν παρακινδυνευμένο να προσπαθήσει κανείς να τις προβλέψει.


Παραθέτουμε ένα εύστοχο άρθρο από το σημερινό Ποντίκι»:

«Μέχρι εδώ!»

Η ελληνική κοινωνία - «αγανακτισμένη», φοβισμένη ή ακόμη υπό την επήρεια του σοκ στο οποίο υποβάλλεται εδώ και ενάμιση χρόνο - αρχίζει να αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη της και στο όνομα της υποτιθέμενης διάσωσης της. Γι' αυτό αναζητά τρόπους αντίστασης. Το δείχνουν οι τάσεις που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις (κρίση εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και προσωπικό). Μα πάνω απ' όλα το δείχνει η επίμονη παρουσία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα - και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Η αγριότητα της επίθεσης που δέχεται υποχρεώνει την ελληνική κοινωνία να άρει την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλλε - ενδεχομένως και δια της σιωπής της - το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Η μετατροπή της σιωπής σε αγανάκτηση είναι ίσως ο πρώτος πολιτικός φθόγγος με τον οποίο αρθρώνεται η φράση «μέχρι εδώ».

Αυτό το «μέχρι εδώ» αποτελεί την κόκκινη γραμμή της ελληνικής κοινωνίας, την οποία σκοπεύουν να διεμβολίσουν οι διεθνείς επόπτες και τα εγχώρια ανδρείκελα με τη «νομοθέτηση» του «μνημονίου 2». Δηλαδή των ρυθμίσεων εκείνων που βγάζουν στο σφυρί την περιουσία της χώρας μαζί με τον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π», η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι στις αποκρατικοποιήσεις θα μπουν όλοι οι κρατικοί πόροι και όχι μόνο αυτοί που έχουν προαναγγελθεί.
Ήδη έχει κυκλοφορήσει ότι στην εταιρεία «αποκρατικοποιήσεων» καθοριστικό ρόλο θα παίζουν οι επόπτες, που θα αποφασίζουν τι, σε ποιον, πότε και με ποιο τίμημα θα ξεπουληθεί.
Ήδη γίνονται επεξεργασίες για τη μεθόδευση με την οποία θα προβληθεί το εθνοσωτήριο έργο του ξεπουλήματος.

Ήδη μελετάται να κρατηθούν στο σκοτάδι οι λεπτομερείς όροι του ξεπουλήματος που θα καταγράφονται στο «μνημόνιο 2», όπως έγινε και με την πρώτη δανειακή με την τρόικα.

Ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους προφανώς έχει ψυλλιαστεί τις μεθοδεύσεις και δια της παρουσίας του προειδοποιεί τους πρόθυμους να συνυπογράψουν το ξεπούλημα της χώρας: "Μέχρι εδώ"
Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: