Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Νέο σοκ! Χάνουν άλλον ένα μισθό οι Δημόσιοι Υπάλληλοι – Στο μισό το αφορολόγητο των Επαγγελματιών και αύξηση στο φόρο

* - Ως και 8% οι μείωση στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων
* - Καπέλο στο φόρο για όσους έχουν μπλοκάκια
* - Παραδείγματα με τις νέες μειώσεις

Το αίμα που ζήτησε η τρόικα φαίνεται πως άρχισε να ρέει. 
Σαν να μην έφτανε η μείωση του αφορολόγητου από 30 ως και 50% για όλους, έρχονται και οι περικοπές στα επιδόματα στο Δημόσιο, αλλά και οι επιπλέον φόροι για όσους κόβουν μπλοκάκι να κάνουν ακόμη πιο μικρό το ...
εισόδημα του Έλληνα.
Το αφορολόγητο των μισθωτών πάει από τις 12.000 στις 8.000 και μάλιστα αναδρομικά. Προστίθενται δηλαδή 4.000 στο φορολογητέο εισόδημα και έτσι κάθε μήνα η κράτηση θα αυξηθεί κατά περίπου 3%.

Δεν είναι όμως μονάχα αυτό. Κάθε υπάλληλος του Δημοσίου θα βρεθεί να χάνει το 50% του επιδόματος απόδοσης που είναι από 57 ως 100 ευρώ ανάλογα το εισόδημα, δηλαδή θα έχει απώλεια από 29 ως και 50 ευρώ. Όλα αυτά την ώρα που θα έχει και την κράτηση 2% για τους ανέργους.


Με βάση το μέσο όρο οι νέες απώλειες ξεκινούν από τα 400 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογιστεί η επιπλέον παρακράτηση στο φόρο και που υπολογίζεται σε άλλα 400 ευρώ. Χάνεται δηλαδή άλλος ένας μισθός.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τα... μπλοκάκια. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρύνονται με επιπλέον φόρο 55%

Περίπου 400.000 επαγγελματίες θα βρεθούν με... πανωτόκια στο φόρο. Για παράδειγμα ένας επαγγελματίας με εισόδημα 12.000 ευρώ που μέχρι σήμερα δεν θα πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο με βάση το ότι το αφορολόγητο πάει στις 6.000 θα πληρώσει 600 ευρώ.


Ωστόσο αυτά τα 600 ευρώ θα έχουν προσαύξηση 55%, δηλαδή ο φόρος θα αυξηθεί κι άλλο, φτάνοντας στα 930 ευρώ.

Και εδώ είναι σαν να χάνει έναν μισθό, το 1/12 του εισοδήματός του ο επαγγελματίας.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: