Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ψήφο «δυσπιστίας» έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι» στην Βουλή

Οι «Αγανακτισμένοι» που παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος, «υποδέχτηκαν» με αποδοκιμασίες την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 
Σε κάθε θετική ψήφο βουλευτή, το όνομα του οποίου ακουγόταν από μεγάφωνο που έχει στηθεί έξω από το κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ανεπιθύμητος»...

Με το τέλος της ψηφοφορίας και για λίγα λεπτά, μπροστά στον φράκτη, που είναι τοποθετημένος για να εμποδίζει την πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της Βουλής, δημιουργήθηκε μικροένταση, όταν μερίδα των συγκεντρωμένων εκτόξευε μπουκάλια με νερό προς το εσωτερικό του προαυλίου του Κοινοβουλίου. Η κατάσταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.
Επεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών στη Β. Σοφίας, ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες και αντικείμενα κατά των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν. Τα επεισόδια δεν έλαβαν περαιτέρω έκταση.

  newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: