Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος γκαφατζής: Άλλος ένας αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας έτοιμης να καταρεύσει...

Η τοποθέτηση του Νίκου Χατζηνικολάου στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ ήταν χαρακτηριστική και νομίζω εξέφρασε  τις σκέψεις όλων των υγιών δημοσιογράφων. 
Πώς είναι δυνατό, τις τελευταίες μέρες, οι συνεργάτες του Βενιζέλου, αλλά και ο ίδιος, να λένε ότι θα αλλάξουν κάποια μέτρα από το μεσοπρόθεσμο, ότι είναι σε σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, ότι κάποια μέτρα είναι άδικα, ότι πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση και τους χαμηλόμισθος, ότι ο... υπουργός Οικονομικών έχει στο μυαλό του τους ανέργους και ό,τι άλλο μας σέρβιραν προθύμως τα πλείστα μέσα ενημέρωσης.
Και ήρθε η μέρα η χθεσινή και ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τα μέτρα ως έχουν και ακόμα πιο σκληρά. 

Γιατί είπε ότι η τρόικα αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα μερικών μέτρων που είχε αποφασίσει ο Παπακωνσταντίνου και ζήτησε επιπρόσθετες εγγυήσεις.
«Πού είναι όλη αυτή η διαπραγμάτευση και το σκληρό παζάρι που μας σερβίρατε εσείς οι οικονομικοί συντάκτες τόσες μέρες», αναφώνησε ο Χατζηνικολάου. 
Μίλησε ουσιαστικά για εμπαιγμό και χοντρό δούλεμα ιδίως των ανέργων που έτσι όπως τά ΄χουν κάνει θα κληθούν να δώσουν και φόρο από πάνω! 
Χθες ο υπουργός οικονομικών έβαλε αυτογκόλ. 
Βιάστηκε να μιλήσει και να θριαμβολογήσει, βιάστηκε να πει ότι θα αλλάξει πράγματα, έστω και λίγα. 
Τα 'ριξε στον Παπακωνσταντίνου ότι άλλα διαπραγματευόταν έξω άλλα έκανε εδώ και δεν ενημέρωνε κανέναν. 
Πήγε ο Βενιζέλος στο Γιούρογκρουπ και είδε οτι οι ομόλογοι του δεν ήξεραν για τις τελευταίες αλλαγές του Παπακωνσταντίνου. 
Έτσι είπε, και εγώ προσωπικά τον πιστεύω γιατί σας είχαμε γράψει πάρα πολλές φορές ότι ο Παπακωνσταντίνου διαπραγματευόταν πράγματα και θέματα τα οποία απέκρυπτε από το υπουργικό συμβούλιο και ακολούθως επέστρεφε στην Αθήνα και έκανε ενημερώσεις «τρύπιου» τύπου. Τώρα σιγά-σιγά θα βγαίνουν όλα προς τα έξω. 
Όμως το φάουλ του Βενιζέλου ξεκινά όταν επέμεινε να δίνει φρούδες ελπίδες ακόμα και μετά την επιστροφή του από το Λουξεμβούργο. Υπερεκτίμησε τις δυνατότητες της μπλόφας να μετατρέψει το ελληνικό θέμα από οικονομικό πρόβλημα σε αμιγώς πολιτικό ζήτημα. 
Συνάντησε τον τοίχο των τροϊκανών και αγνόησε ότι τα νούμερα του προϋπολογισμού πάνε από το κακό στο χειρότερο. 
Για να δούμε τώρα, θα καταλάβει η κυβέρνηση τα τραγικά λάθη του τελευταίου έτους ή θα συνεχίσει να πιστεύει ότι δεν υπήρχαν εναλλακτικές; 
Όπως και να ‘χει, με αυτό το νέο πακέτο η ταφόπλακα στην ανάκαμψη είναι δεδομένη και ακόμα και να περάσει το μεσοπρόθεσμο, δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί ποτέ χωρίς παράλληλο αναπτυξιακό σχέδιο. 
Οι φόροι εκτιμάται ότι θα παρατείνουν την μεγάλη ύφεση για άλλα 2-3 χρόνια με την κυβέρνηση να ονειρεύεται ακόμα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012!!!!! Αυτό το τελευταίο μου θυμίζει τον νυν υπουργό Περιβάλλοντος που έλεγε μέχρι χθες ότι από τον Σεπτέμβριο έρχεται η ανάπτυξη.

Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις, θα περάσουν από την βουλή χωρίς να υπάρχει ονομαστική λίστα των κρατικών εταιριών δηλ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ για να αποφευχθεί η καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου...


Γράφει η Κουκίδα

http://www.topontiki.gr/article/18612

Δεν υπάρχουν σχόλια: