Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Οι «Αγανακτισμένοι» περικυκλώνουν την Βουλή



Δυναμικό παρών δίνουν σήμερα οι «Αγανακτισμένοι» στην Βουλή, καθώς από τις 07:00 το πρωί ξεκινούν την διαμαρτυρία τους έξω από το Κοινοβούλιο. 
Παράλληλα η γενική απεργία και οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και του ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια, έχουν θέσει σε επιφυλακή την ...
ελληνική αστυνομία.
Σήμερα στην Βουλή αναμένεται να παρευρεθούν βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για την «Α΄ ανάγνωση» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και τα στελέχη της Ελλάς εκπονούν ειδικό σχέδιο προκειμένου να προλάβουν οποιαδήποτε παρεμπόδιση των βουλευτών.
Πληροφορίες του “ newscode” αναφέρουν ότι προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε διάθεση κατάληψη της βουλής από τους διαδηλωτές, θα υπάρξουν από την αστυνομία τέσσερις γραμμές άμυνας οι οποίες θα μπορέσουν να εξωθήσουν τους αγανακτισμένους μακριά από το κοινοβούλιο.
Οι επιτελείς του Μαξίμου βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι πληροφορίες που καταφθάνουν είναι ότι οι διαδηλωτές σκοπεύουν να εγκλωβίσουν τους βουλευτές στη Βουλή εάν δεν μπορέσουν νωρίτερα να τους σταματήσουν .
Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».
Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με τουλάχιστον 5.000 ένστολους να περιφρουρούν το κέντρο.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: