Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Κανένας τους, μα κανένας, δεν βάζει την Ελλάδα πάνω από το προσωπικό συμφέρον;

157 είναι οι πράσινοι βουλευτές

Αν η κατάσταση είναι μια φορά δύσκολη για τους πολιτικούς σήμερα, ακόμα χειρότερη θα πρέπει να είναι για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. 
Είναι σχεδόν να τους λυπάσαι αν θυμηθείς με πόσο κομπασμό πρόφεραν εκείνη τη βραδιά, την ψήφο εμπιστοσύνης προς στην νεοεκλεγείσα κυβέρνηση. 
Τόση σιγουριά και αυτοπεποίθηση, δεν μπορούσε παρά να είναι ζηλευτή από τους συναδέλφους τους που η λαική ετυμηγορία, είχε μόλις ρίξει στην αντιπολίτευση..

Ομως οι γιορτινές ημέρες περνάνε γρήγορα και κάποτε έρχονται οι ανάποδες που κρατούν δυστυχώς, πολύ περισσότερο.

Αφ΄ενός η οικονομική κρίση που επηρέασε το πολιτικό σκηνικό. Αφ΄ετέρου, που ολόκληρο το βουλευτικό σώμα βρέθηκε παγιδευμένο στο άρμα του "λεφτά υπάρχουν". Αντε μετά να γυρίζεις στους ψηφοφόρους της περιφέρειάς σου και να τους εξηγείς τα ...ανεξήγητα. 
Τι να τους πείς αλήθεια, σ΄αυτούς που περίμεναν την εκλογή σου σαν το μάννα εξ΄ουρανού ελπίζοντας ότι θα βολέψουν τα συμφέροντά τους; 
Οτι ο πρωθυπουργός πάει την Ελλάδα ολοταχώς για Μνημόνιο με το ΔΝΤ; Μπορείς βέβαια να αδιαφορήσεις για πολλά όταν γίνεσαι πολιτικός, αλλά τον πετροπόλεμο πώς να τον αγνοήσεις; Κοντά στο νού κι΄ η γνώση.

Εχουν όμως και οι βουλευτές ψυχή, όσο κι΄αν τους δεσμεύει ο "όρκος" πίστης που έδωσαν στον πρωθυπουργό ή οι φοβέρες του τύπου "αν δεν θέλετε ούτε την τρόικα, ούτε εμένα, αύριο παραιτούμαι και πάμε...για εκλογές". 

Σκέφτεται ο καθένας "πού να κάνεις εκλογές τέτοια εποχή και τι να πείς στους ψηφοφόρους σου" και σκύβει το κεφάλι. 

Είναι και οι καλές αμοιβές της βουλευτικής αποζημίωσης βλέπεις σε καιρούς ανέχειας. 
Είναι πολλά..κι΄ας ξέρουν ότι το ξέρει καλά αυτό ο πρωθυπουργός, που κάποτε τους αποκαλούσε "αδέλφια του", ενώ τώρα τον βλέπουν σπανιότερα και από τον Ομπάμα. 
Ομως, καθώς το λουρί φαίνεται ότι σφίγγει πλέον επικίνδυνα το λαιμό του λαού και απειλεί να τον στραγγαλίσει, κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα.

Είδαν λοιπόν ότι μας έρχεται κι΄άλλο τσουνάμι σκληρών μέτρων που τείνει να καταστήσει αδιαπραγμάτευτα εξευτελιστική τη θέση του λαού και της χώρας. Προφανώς είδαν και τη λαική αγανάκτηση, τα "κολακευτικά" συνθήματα μαζί με τα αβγά και τα γιαουρτώματα...Είδαν και τον αρχηγό τους που δεν ακούει τίποτα από τις προειδοποιήσεις που προσπαθούν να του απευθύνουν καιρό τώρα. 
Κάπου κουράστηκαν τους το κόβει παγερά ώσπερ παντογνώστης που τα πάντα ορίζει ενώ αυτοί, τρέμουν ν΄απαντήσουν στους ψηφοφόρους τους όταν τους ρωτάνε "καλά εσείς τι ρόλο παίζετε επιτέλους, της μαριονέττας;" Πράγματι, αυτές τις ημέρες τα πράγματα ζόρισαν πολύ και απρόβλεπτα...

Γι΄αυτό, πήραν την μεγάλη απόφαση να κινητοποιηθούν κι΄αυτοί. Και ο λαός περίμενε να δεί πώς και τι θα επακολουθήσει, μετά την "ανταρσία" των 16 που δήλωσαν γραπτά την άρνησή τους να υπογράψουν το Μεσοπρόθεσμο...

Κι΄άρχισαν πάλι να κυκλοφορούν τα σενάρια περί επικινδύνων τριγμών στο κυβερνών κόμμα που δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ακόμα και πτώσης της κυβέρνησης. Αρχισε ο κόσμος να αναθαρρεί ότι επιτέλους, κάποιοι απ΄αυτούς που ψήφισε, αγωνίζονται για τα δίκια του βάζοντας το στήθος τους μπροστά. 


Αλλά το σασπένς που κράτησε λίγο, θα καθήλωνε για άλλη μια φορά τις προσδοκίες περί "ηρωικών ανταρτών". Οσο χρειάστηκε να αποκαλυφθεί ότι το ενυπόγραφο "μανιφέστο" τους, δεν ήταν παρά ένα απλό αίτημα ...διευκρινίσεων που όπως εννοείται, είναι αρκετά απλό να τακτοποιηθεί. Εκτός κι΄αν μετά απ΄αυτό, αρνηθούν να συρθούν σαν πρόβατα επί σφαγή, για να υπογράψουν τις επόμενες καταδίκες μας, οπότε αναθεωρούμε.

Οψόμεθα...


της Ελίνας Γαληνού
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_1614.html
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: