Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανδρουλάκης: "Διώξτε τον Πάγκαλο, τώρα" διαφορετικά δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε χθες την άμεση αποπομπή του Θ. Πάγκαλου, διαφορετικά δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και θα παραιτηθεί από βουλευτής. 
Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν στο βήμα του ομιλητή και επιχειρούσε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με τις δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα, ο κ. Ανδρουλάκης εξεράγη: «Σταμάτα! Σταμάτα επιτέλους!», φώναξε από το έδρανό του προς τον αντιπροέδρο.
Στο διάδρομο έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, μαζί με άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως οι κυρίες Χρύσα Αράπογλου, Νάντια Γιαννακοπούλου κ.ά., βλέποντας ενώπιόν του το γραμματέα της ΚΟ κ. Β. Έξαρχο, του είπε ...
εξοργισμένος: «Διώξτε τον, γιατί όσο μιλάει δεν θα ψηφίσει κανένας βουλευτής το Μεσοπρόθεσμο!».
Από την κυβέρνηση δεν υπήρξε καμία αντίδραση, τουλάχιστον μέχρι χθες αργά το βράδυ.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Θεόδωρος Πάγκαλος, ανέγνωσε στη Βουλή το ακριβές περιεχόμενο της συνέντευξής του στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Μούντο», διαδεχόμενος στο βήμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σχολιάσει επικριτικά τα λεγόμενά του.
Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα χαρακτήρισε «σημαντική επιτυχία» το γεγονός ότι η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ισπανίας τού παραχώρησε μία σελίδα της για να εκθέσει τις θέσεις της χώρας μας, καθώς, όπως είπε, ο διεθνής Τύπος (στον οποίο η χώρα μας είναι πρώτο ή δεύτερο θέμα) φιλοξενεί στο σύνολό του άρθρα εναντίον της Ελλάδας, υπονομευτικά και ειρωνικά.
Ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι στη συνέντευξή του εκθέτει λεπτομερώς τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών για να βρουν μία λύση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους, το Μεσοπρόθεσμο και συγκεκριμένα λέει: 
«Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Είναι απόφαση της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και συναντά η άποψη αυτή, πιστεύω, την ευρύτατη κατανόηση του ελληνικού λαού. Διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει και έχει δει από την ιστορική του εμπειρία, αλλά και από άλλες χώρες του κόσμου τι σημαίνει χρεοκοπία: Παύουν οι πληρωμές από το κράτος, οι τράπεζες κλείνουν και οι καταθέτες κλείνουν και οι τράπεζες δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους και σε μερικές περιπτώσεις όπως στην Αργεντινή χρειάζεται να παρέμβει η Αστυνομία και τα τανκς. Αυτή η μοίρα, την οποία έχει ζήσει ο ελληνικός λαός στην παλαιότερη ιστορία του, δεν τον απειλεί αυτή τη στιγμή, διότι η κυβέρνηση έχει γνώση και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας».
Στο σημείο της αναφοράς του περί τανκς, ο κ. Πάγκαλος υπενθύμισε, για όσους είναι απληροφόρητοι από τον διεθνή Τύπο, ότι το 2001 σε τρεις ημέρες στο Μπουένος Άιρες υπήρξαν 42 νεκροί.
«Αυτό είπα. Τώρα, αν αυτό απογοητεύσει τους επενδυτές και δεν απογοητεύει τους επενδυτές η κατάλυση του νόμου και της τάξεως από ανθρώπους που εμπνέονται από συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές και κατευθύνσεις καθημερινά στους δρόμους και τις πλατείες, αυτό το αφήνω στη συνείδηση αυτών που με κατηγόρησαν», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: