Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Διαδικασία τρόμου ο ανασχηματισμός

Διαδικασία τρόμου ο ανασχηματισμός
Ημέρα τρόμου ξημέρωσε σήμερα για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ήδη είναι ορατή η δυσκολία...
να υλοποιήσει ο Πρωθυπουργός τις εξαγγελίες στο τρίλεπτο μήνυμα του, δηλαδή να κάνει ανασχηματισμό και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Μετά το χθεσινό θέατρο του παραλόγου από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έθεσε το αξίωμα του υπό αίρεση, κάνοντας όλη τη χώρα αλλά και τους υπουργούς του να πιστεύουν ότι παραιτήθηκε, για να ανακαλέσει την απόφαση του αυτή λίγες ώρες αργότερα, κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει μέλλον ούτε για τον κ. Παπανδρέου ούτε για την κυβέρνηση του.
Συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου εξακολουθούν να βαυκαλίζονται με φαντασιώσεις για ριζοσπαστικές ανατροπές που θα ...κάνει ο κ. Παπανδρέου και να ελπίζουν σε μια σειρά πετυχημένων βημάτων σε διάστημα τριών εβδομάδων που θα αλλάξουν το κλίμα, στην πραγματικότητα όμως ο Πρωθυπουργός δύσκολα φτάνει ως την ψήφο εμπιστοσύνης. Γιατί με τις απίστευτες παλινωδίες της Τετάρτης νομιμοποίησε οποιονδήποτε από τα στελέχη και τους υπουργούς του να αρνηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, με το επιχείρημα ότι διαφωνεί με το στυλ διοίκησης του Πρωθυπουργού, ένα επιχείρημα που πλέον ακούγεται επαρκής δικαιολογία και για τον πιο φανατικό «πασόκο».

Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το πως θα χειριστεί το ζήτημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν δηλαδή θα ρίξει το γάντι στον κ. Παπανδρέου, αρνούμενος την συμμετοχή του στην κυβέρνηση ή αν θα θέσει επώδυνους όρους για να δεχθεί να συμπράξει.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται στο να ζητήσουν λόγο από τον Πρωθυπουργό όχι μόνο για το υπουργείο που θα τους προσφερθεί αλλά για το σύνολο του κυβερνητικού σχήματος. Είναι πολύ πιθανό ο Πρωθυπουργός να εισπράξει ηχηρές αρνήσεις, που μπορεί να κάνουν τον ανασχηματισμό μπούμερανγκ και να επιταχύνουν την πτώση του.

Μετά τις πιρουέτες της Τετάρτης, ο ανασχηματισμός γίνεται σε καθεστώς πανικού για το Μαξίμου, ενός πανικού που εντείνεται και από το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα αντικαταστάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς τον οποίο όμως θεωρείται ανέφικτο να πετύχει ο ανασχηματισμός. 
Αν όπως είναι και το πιθανότερο, ο ανασχηματισμός αποδειχτεί αδιάφορος και λόγω της αναμενόμενης δυστοκίας στην πλήρωση των αξιωμάτων ανακοινωθεί με περίεργο τρόπο, όπως έγινε και με τον προηγούμενο τότε θα έχει αποτύχει. 
Την Κυριακή, που ο Πρωθυπουργός θα πάει στη βουλή να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης θα μετρά ακόμα μια αποτυχία, και στην πλατεία θα τον περιμένουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι….

Διαβάστε περισσότερα:  http://24wro.blogspot.com/2011/06/blog-post_971.html#ixzz1PPsImYmH

Δεν υπάρχουν σχόλια: