Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αυτή η Ευρώπη δεν έχει μέλλον

Χρειάζεται νέα ηγεσία

Αυτή τη φορά οι «διασώστες» της Ελλάδας με τα μέτρα που ανακοίνωσαν δια των ημεδαπών εκπροσώπων τους κυριολεκτικά και μεταφορικά έχουν βάλει σκοπό να μας… πάρουν τα μέτρα. 
Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι δεν πιστεύουν σοβαρά ότι υπάρχει περίπτωση να φέρουν αποτελέσματα και αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι είναι πιο επικίνδυνοι γιατί στερούνται σχεδίου. 
Υποψιαζόμαστε μάλιστα ότι ...
είναι περισσότερο πανικοβλημένοι από την κυβέρνηση, και στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα νόμισμα θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Στο τελευταίο τεύχος του ο Economist σχολιάζοντας τις εξελίξεις επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι επιμένουν σ’ ένα σχέδιο μη αποδεκτό και αντί να το βελτιώσουν εμμένουν στην εφαρμογή του.  
Είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν το έχει η Ελλάδα αλλά η Ευρώπη και αυτό αποτελεί το ισχυρό διαπραγματευτικό μας πλεονέκτημα το οποίο λόγω κακών χειρισμών το μετατρέψαμε σε εις βάρος μας μειονέκτημα
Η… Επέλαση των μέτρων, υπό μορφή καταστολής κάθε διαφορετικής πρότασης, επιβάλλεται δίκην «στρατιωτικού νόμου» περιορίζοντας την ελευθερία και τα ατομικά δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού
Αυτή η Ευρώπη με αυτούς τους ηγέτες δεν έχει μέλλον. 
Εμείς τουλάχιστον δεν αγωνιστήκαμε γι αυτή την Ευρώπη και ως ευρωπαϊστές δεν την αποδεχόμαστε.

Χάρης Παυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: