Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Κρέμασαν" τον Παπανδρέου στο Σύνταγμα!


Δε λέει να χαμηλώσει το σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας, ούτε και ο αριθμός των πολιτών που κάθε βράδυ πηγαίνoυν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και -γενικώς- όλων όσων ευθύνονται για την εξαθλίωση της καθημερινής ζωής τους.
Κάθε μέρα, ίδια ώρα, χιλιάδες κόσμου, ίδιοι αλλά και διαφορετικοί κάθε φορά, συγκεντρώνονται έξω από τη Βουλή για να φωνάξουν "παρών". Ενα "παρών" γεμάτο αγανάκτηση, για 9η μέρα και -όπως φαίνεται- για πολλές ακόμα...
 
 
Και σήμερα από νωρίς το απόγευμα, χιλιάδες πολίτες φάνηκαν πιστοί σ' ένα καθημερινό πλέον, άτυπο ραντεβού, όπου σμίγουν φωνές αλλιώτικες, νοοτροπίες διαφορετικές, προβλήματα κάθε είδους. Αλλά και αγωνίες κοινές, τρόποι έκφρασης παραπλήσιοι, αιτήματα έως και αυτονόητα: "Πραγματική δημοκρατία τώρα!" 
Πάνω από 20.000 κόσμος -"θα γέμιζε άνετα τη Λεωφόρο" έλεγε κάποιος στην παρέα του- συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας περισσότερες από κάθε άλλη μέρα ελληνικές σημαίες, και τραγουδώντας πιο συχνά από κάθε άλλη φορά τον εθνικό ύμνο.
Μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι διαδηλωτές κρατούσαν -μαζί με τις ελληνικές- και σημαίες της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας, θέλοντας προφανώς να δηλώσουν ότι η μοίρα των λαών στις χώρες που έχει "παρέμβει" το ΔΝΤ είναι κοινή.
Από τις πιο χαρακτηριστικές παρουσίες, μια ομάδα Κρητικών με τρία πλακάτ, δυο με μαντινάδες ...αφιερωμένες στον Θ. Πάγκαλο και ένα τρίτο με το χάρτη του νησιού και την φράση "Η Κρήτη επαέ". Μερικά μέτρα πιο πέρα, άλλη ομάδα διαδηλωτών κρατούσε μια αυτοσχέδια κρεμάλα στην θηλιά της οποίας είχε τοποθετηθεί φωτομοντάζ του Γ. Παπανδρέου, βαμμένου σαν "κλόουν".
Μπροστά από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" μερικές εκατοντάδες συγκεντρωμένων είχαν σχηματίσει μια άτυπη "λαϊκή συνέλευση", ενώ ακριβώς απέναντι, στην αρχή της Βασ. Σοφίας, αστυνομικές κλούβες "προστάτευαν" την είσοδο της Βουλής. Μετά το προχθεσινό μπλόκο, ο φόβος φυλάει τα έρμα (και όχι μόνο μεταφορικώς)...

Η βροχή δεν σταμάτησε τους "αγανακτισμένους" στη Θεσσαλονίκη

Μπορεί να έβρεχε, αλλά οι Θεσσαλονικείς "αγανακτισμένοι", πιστοί στο καθημερινό ραντεβού τους συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία του Λευκού Πύργου λίγο πριν τις 8 το απόγευμα.
Οι "αγανακτισμένοι" εστίασαν σήμερα στην οργάνωση της δυναμικής συγκέντρωσης που ετοιμάζουν για την Κυριακή σε διάφορα σημεία της πόλης. Παράλληλα ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος με αίτημα την κατάργηση του Μνημονίου.
"Δεν σας θέλει ο λαός, το Μνημόνιο και μπρος" φώναζαν -εκτός των άλλων- οι συγκεντρωμένοι κρατώντας αυτοσχέδιες αφίσες και πανό.
Υπέρ των "αγανακτισμένων" και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
 Όπως αναφέρεται στην προσωπική ιστοσελίδα του μητροπολίτη, πούλμαν με εφημέριους έχει προγραμματιστεί να πάει σήμερα στην πλατεία Συντάγματος προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των "αγανακτισμένων".
Μάλιστα καλεί τους ιερείς της μητρόπολης: “να κατεβούν στις πλατείες μόνοι τους ή με την οικογένειά τους ή με την ενορία τους για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν, στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμένων συμπολιτών", αλλά διευκρινίζει: "Ας το αποφασίσουν όμως μόνοι τους. Ας ακούσουν την φωνή της συνείδησής τους. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε εντολές".
Τέλος στην ιστοσελίδα αναφέρεται ότι "στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από τις 12 έως 12.30 το μεσημέρι. Αυτό θα είναι το "ξυπνητήρι της εκκλησίας." 

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=281069
Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: