Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται!!

  Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη του 1981 και τον εκλογικό θρίαμβο του Ανδρέα, μία ιδιότυπη "κόντρα" αναπτύχτηκε μεταξύ του Πασοκ  και της Αριστεράς, κυρίως του ΚΚΕ. 
Οι πασόκοι, μέσα στην παραζάλη και το μεθύσι, άρχισαν να θριαμβο- λογούν και να θεωρούν όλα τα ζητήματα, σε όλους τους τομείς (κοι- νωνία, οικονομία, πολιτική, αυτοδιοίκηση κλπ)...λυμένα!!
Αντίθετα, οι δυνάμεις της Αριστεράς θεωρούσαν πως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ή, στην καλύτερη περίπτωση, κάτι..."ψήνεται"!!
  Ετσι, λοιπόν, δύο συνθήματα άρχισαν να κυριαρχούν σε όλες τις συγκεντρώσεις, στις πλατείες,στα αμφιθέατρα, στους τόπους δουλειάς:
1)  "Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται"...από τους πασόκους.
2)  "Ο αγώνας τώρα...συνεχίζεται"...από τους υπόλοιπους.
 - Τριάντα (30) χρόνια μετά, βρισκόμαστε,τηρουμένων των αναλογιών,
μπροστά στο ίδιο...δίλημμα!
Μόνο που  δ ε ν  αφορά το Λαό, αλλά την...κοινοβουλευτική ομάδα
του Πασοκ. 
 Μετά την 12μηνη εφαρμογή του Μνημονίου1 και την πανθομολογού- μενη αποτυχία στη συντριπτική πλειοψηφία των "στόχων" του, βρισκό- μαστε μπροστά στην υιοθέτηση-εφαρμογή ενός νέου πακέτου βάρβα- ρων μέτρων Λιτότητας, σε βάρος του Λαού.
 Ενα μέρος των βουλευτών (και στελεχών) του κυβερνώντος κόμ-ματος,προσπάθησαν να αντιδράσουν στα αρνητικά αποτελέσματα του
Μνημονίου1 και τις καταστροφικές προοπτικές του Μνημονίου2.  
Με ειλικρινείς και έντιμες προθέσεις, ας θεωρήσουμε.
Το τελευταίο 4μηνο, τριάντα περίπου βουλευτές του Πασοκ, κατέθεταν συνεχώς διάφορες "ερωτήσεις", σηματοδοτώντας διαφορετική προσέγ- γιση στη λύση οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων από την επίσημη και εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης
Η κινητικότητα αυτή δημιούργησε αρκετές ελπίδες ύπαρξης ενός πυρή- να έντιμων βουλευτών, που αντιδρούσαν στη νεοφιλελεύθερη επέλαση.
 Ο πλέον ισχυρός πόλος αυτής της κινητικότητας ήταν ο κ.Ε.Βενιζέλος.
Αλλοτε με δηλώσεις του και άλλοτε με τη σιωπή του ενθάρρυνε πράξεις
συναδέλφων και φίλων του και καλλιεργούσε  κλίμα "ελπίδας και προοπτικής".
Ολα αυτά...γνωρίζοντας από μέσα τις πραγματικές καταστάσεις στην  Οικονομία και την Κοινωνία και τα τυχόν υπάρχοντα περιθώρια ουσιαστι- κών-φιλολαϊκών αλλαγών στο εφαρμοζόμενο κυβερνητικό πρόγραμμα.
 Ο κ.Ε.Βενιζέλος ανέλαβε τα Οικονομικά ακριβώς μετά το αποκαλυ- πτικό των πραγματικών προθέσεων φιάσκο της συγκυβέρνησης και  την καλλιέργεια κλίματος...Αποστασίας (οποία ιστορική ύβρις!!).
"Ο αγώνας τώρα...δικαιώνεται", ξέφυγε από τα χείλη... 
Για λίγες ώρες η καρδιά μερικών "αδικαίωτων" και "αδικημένων" βου-λευτών και ημετέρων, μή προνομιούχων και πατριωτών τύπου "Β" (το "Β" από το Βενιζέλος!!)...αναθάρρησε...για λίγες ώρες.
 Πολύ σύντομα ο κ.Ε.Βενιζέλος έβαλε τα πράγματα στη σωστή θέση:
1) "Δέχτηκα να ρισκάρω-αναλάβω επειδή μου το επέβαλε το πατριωτικό
   μου καθήκον" (πατριωτισμός τύπου Β΄, είπαμε. Ο Α΄ανήκει αλλού!!    στο Γιωργάκη, ας πούμε!!).
2) "Κλίμα δυσπιστίας για τη χώρα υπάρχει στην ΕΕ".
     Ευθεία βολή στον πρωθυπουργεύοντα Παπανδρέου και στον απελθό-ντα Παπακων/νου για 20 μηνών ανικανότητα,αναποτελεσματικότητα     και κοροϊδία.
3) "Εχουμε υψηλό βαθμό συναίνεσης (με ΝΔ και Λάος) και τον απο-    κρύπτουμε".
    Ασχολίαστο, αλλά αποκαλυπτικό.
4) "Λιγότερο Δημόσιο σημαίνει λιγότερο Κράτος, λιγότερες δαπάνες".
    Και Απολύσεις, ήθελε να συμπληρώσει...
5) "Εχουμε τη βούληση και υποχρέωση να προχωρήσουμε σε επενδυ-τικές και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με τη βοήθεια των εταίρων,
    το ΕΣΠΑ και τις πρωτοβουλίες χωρών της ΕΕ". 
   Μετάφραση: οι εταίροι μας έχουν τον πρώτο λόγο και θέση στο αυ-ριανό ξεπούλημα ελληνικών επιχ/σεων και γης.
    Οι εταίροι μας σκοπεύουν να ρίξουν 1 δις (σιγά το ποσό)για την     "Ανάπτυξη" τη στιγμή που πετσοκόβουν τις Δημόσιες Επενδύσεις,
   μας απαγορεύουν να στραφούμε αλλού για βοήθεια και συμφωνίες     και το ΕΣΠΑ δεν μπορεί να κινηθεί άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς    εθνική συμμετοχή.
6) "Αμεση και ριζοσπαστική αλλαγή του φορολογικού συστήματος". 
    Το δέκατο στη σειρά φορολογικό έρχεται!!
    Είκοσι μηνών έλλειψη πολιτικής βούλησης για τη θέσπιση ενός  ολοκληρωμένου φορολογικού πλαισίου σε όφελος του Λαού δεν     συμψηφίζεται με ακόμα ένα νέο επικοινωνιακό κουρελόχαρτο.
7) "Υπάρχουν νέα πατριωτικά καθήκοντα αυτή τη στιγμή, όπως η εκ-πλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων και η παραμονή χρημάτων  στην Ελλάδα".
    Και πάλι η φοροδιαφυγή και η φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό αντι-   μετωπίζεται με εκκλήσεις και ευχολόγια.
    Χωρίς άμεσα μέτρα, χωρίς ισχυρούς ελεγκτικούς και εισπρακτικούς    μηχανισμούς...χωρίς την απαραίτητη πολιτική βούληση!!


  Ο αγώνας τους μπορεί να δικαιώνεται. Μετά τους ανασχηματισμούς και τις προαγωγές.
 Ο αγώνας αυτός αφορά μόνο Αυτούς και τους Συνεταίρους τους.
 Δεν έχει σχέση με μας...
...Εμείς...συνεχίζουμε  Πλατεία.


   











Δεν υπάρχουν σχόλια: