Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στο υπουργικό τα νέα χαράτσια



Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το Υπουργικό συμβούλιο με βασικό αντικείμενο την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα παρουσιάσει αναλυτικά τα νέα μέτρα, υπό τη σκιά της προειδοποίησης της τρόικας ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα γίνει εάν δεν διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Το κλίμα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ είναι βαρύ...
Η προσπάθεια εκτόνωσης των βουλευτών κατά τη 12ωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, δεν απέδωσε, ενώ και στο χθεσινοβραδινό Πολιτικό Συμβούλιο, έπεσε η βαριά σκιά των νέων μέτρων που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση.
Παρά τη «θυσία» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου να γίνει ο «σάκος του μποξ», στον οποίο εκτονώθηκαν οι βουλευτές, οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν, ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να «τα ακούσει» και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού τον λόγο θα πάρουν οι υπουργοί.
Σήμερα το βράδυ –εφόσον εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο– κατατίθεται το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή και από Τρίτη ξεκινά η συζήτηση του στις επιτροπές.
Σήμερα αναμένεται να «κλειδώσουν» και τα βελτιωμένα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει τελικά μείωση του αφορολόγητου αλλά θα επιβληθεί μόνιμη εισφορά 3% σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές εάν αυτό θα γίνεται μέσω παρακράτησης.
Απομακρύνεται τέλος, τουλάχιστον για το 2011, και το μέτρο της εξίσωσης φόρου πετρελαίου κίνησης-θέρμανσης.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr / newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: