Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

«Ποτάμια» Αγανακτισμένων πολιτών «πλημμύρισαν» το Σύνταγμα


Η μεγαλύτερη σε όγκο και παλμό ήταν η σημερινή συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα , στα πλαίσια του 2ου πανευρωπαϊκού ραντεβού, στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις.
Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας και άνθρωποι όλων των ηλικιών, δημιούργησαν ένα ογκώδες κύμα διαμαρτυρίας, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο, γεμίζοντας τους δρόμους πάνω και γύρω από την πλατεία....

         
Streaming live video by Ustream
Free video chat by Ustream
Διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, πολλοί για πρώτη φορά στη ζωή τους, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης και της τρόικας .Οι χιλιάδες πολίτες φωνάζοντας συνθήματα, σφυρίζοντας και κρατώντας πανό, ελληνικές και ξένες σημαίες, διαμαρτυρήθηκαν για το μνημόνιο και για τα μέτρα που φέρνει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Παράλληλα, οι ομάδες εργασίας συνεχίζουν τις εργασίες τους, επί της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να εντείνουν τις δράσεις τους και να συγκεκριμενοποιήσουν τις προτάσεις τους. Κεντρικό σύνθημα στην ογκωδέστερη ειρηνική διαμαρτυρία των τελευταίων χρόνων το "Ελλάς, Ελλάς".

Για μετά τις 9, οι επιτροπές εκπροσώπησης των "Αγανακτισμένων" πολιτών οργανώνουν λαϊκή συνέλευση. Εκεί θα ακούσουν και θα ακουστούν οι απόψεις για το τι πρέπει να ακολουθήσει.
Δηλώνουν και δείχνουν, πάντως, αποφασισμένοι να παραμείνουν στη διαμαρτυρία έως ότου ακουστεί η φωνή τους. Με σφυρίγματα, με συνθήματα, με ρυθμικά χειροκροτήματα, δυνατές φωνές διαμαρτυρίας.
Η αστυνομία εκτιμά ότι οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 50.000 , περισσότεροι δηλαδή από την προηγούμενη φορά που είχε δώσει αντίστοιχη εκτίμηση για 45.000 διαδηλωτές. Αυτές οι εκτιμήσεις βέβαια θεωρούνται συντηρητικές καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 100.000 .

Ήδη στα πλαίσια των συγκεντρώσεων έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 15 Ιουνίου και αποκλεισμός του Κοινοβουλίου. Εκτιμάται ότι εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την αποδοχή του μακροπρόθεσμου προγράμματος. Επίσης αποφασίστηκε να μην αγοράζει κανείς τίποτα στις 14-15 Ιουνίου και τέλος τη Δευτέρα θα αποφανθούν εάν εκείνες τις ημέρες αποσύρουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς. Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν κάτω από ειρηνικές συνθήκες στα πλαίσια των λαϊκών συνελεύσεων.

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται "από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου", καθώς και "πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου", όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι διαδηλωτές.

Χθες Σάββατο το σκηνικό ήταν γνώριμο στην πλατεία Συντάγματος. Στα "ορεινά", επί της Αμαλίας, Έλληνες πολίτες όλων των ηλικιών διαμαρτύρονταν κρατώντας ελληνικές σημαίες, κατά των πολιτικών, του μνημονίου, των τραπεζών, της τρόικα.
Στα "πεδινά", επί της πλατείας Συντάγματος, ομάδες αυτοοργάνωσης, επεξεργάζονταν προτάσεις με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες. Στη θεματολογία τους έχουν προστεθεί και αντιδράσεις για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το προσεχές διάστημα, ενώ έντονη ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που απαιτούνται για την εφαρμογή του.




newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: