Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Γιούνκερ: «Η Ευρώπη θα εγκρίνει το νέο πακέτο»



Τη βεβαιότητα ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα εγκρίνει την παροχή νέου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιύνκερ, που συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
«Περιμένω από την Ευρωζώνη ότι θα συμφωνήσει στην παροχή επιπλέον οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα με πολύ αυστηρούς όρους» τόνισε ο Γιούνκερ, μετά τη...
συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου. .
Οι όροι αυτοί, ανέφερε ο Γιούνκερ, θα περιλαμβάνουν την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει στη σύσταση Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας. Επίσης, τόνισε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να προχωρήσουν “τάχιστα, με διαφάνεια και με αξιόπιστο τρόπο”.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε και πτώχευσης», καλώντας όμως τη χώρα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Στο επίκεντρο της συνάντησης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του έλληνα πρωθυπουργού βρέθηκαν οι δημοσιονομικοί στόχοι, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις που καλείται να υλοποιήσει η χώρα.
Παράλληλα, ο κ. Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων στις επόμενες συνεδριάσεις του Eurogroup και στη σύνοδο Κορυφής της 23ης Ιουνίου.
«Η νέα βοήθεια είναι υπό συζήτηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με “τον φίλο της Ελλάδας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ” και επεσήμανε ότι η συμφωνία με την τρόικα αποτελεί θετικό σήμα. 
Επίσης, ανέφερε ότι οι επιφυλάξεις των αγορών καθιστούν αναγκαία την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: