Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Κέρκυρα: Φυγάδευσαν βουλευτές με σκάφος!



Με συνθήματα όπως «να φύγουν οι κλέφτες» περίπου 500 «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας απέκλεισαν μέλος της κυβέρνησης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καθώς και άλλα πολιτικά στελέχη στο εστιατόριο του ιστιοπλοΪκού ομίλου Κέρκυρας.
Τελικά, οι εγκλωβισμένοι πολιτικοί φυγαδεύτηκαν με καΐκι -ή κατά μια δεύτερη εκδοχή με σκάφος του λιμενικού σώματος - καθώς η μοναδική είσοδος- έξοδος του Παλαιού Φρουρίου είχε αποκλειστεί από τον κόσμο που φώναζε οργισμένος.
Όπως αναφέρει το...
corfupress.com όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Τετάρτης στο παλαιό Φρούριο έξω από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Στο εστιατόριο που βρίσκεται εκεί ήταν σε εξέλιξη το επίσημο δείπνο, που είχε διοργανωθεί από τη Βουλή για τους Ευρωπαίους βουλευτές οι οποίοι μετέχουν στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης και προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Παρόντες στο δείπνο ήταν, κατά το corfupress, η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, , η αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μετανάστευσης Νίκος Δένδιας,, καθώς, επίσης και περισσότεροι από 60 βουλευτές, αξιωματούχοι και συνοδοί των συμμετεχόντων στις εργασίες της Επιτροπής.
Οι «Αγανακτισμένοι» Κερκυραίοι βρίσκονταν αρχικά στο προγραμματισμένο και καθημερινό πλέον ραντεβού τους στην Πλατεία Δημαρχείου.
Όταν, όμως, πληροφορήθηκαν την παρουσία των πολιτικών στο Παλαιό Φρούριο αποφάσισαν να μεταφέρουν έξω από αυτό τη διαμαρτυρία τους, η οποία διήρκεσε, περίπου, τέσσερις ώρες.
Μόλις οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικοί αντιλήφθηκαν ότι η μοναδική είσοδος –έξοδος ήταν κλειστή γι’ αυτούς λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας των Κερκυραίων «Αγανακτισμένων» , κάλεσαν το καΐκι που εκτελεί το δρομολόγιο Βίδο – Λιμάνι.
Πράγματι το πλοίο έφθασε στο σημείο και προσέγγισε τις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου με σβηστά ακόμα και τα φώτα πορείας, όπως λένε οι μαρτυρίες.
Όταν οι «Αγανακτισμένοι» είδαν ότι επρόκειτο να διαφύγουν δια θαλάσσης άρχισαν τα καυστικά συνθήματα : «σας έπεσε βαριά η μακαρονάδα, τώρα θα χωνέψετε, κάνοντας βαρκάδα!», «τέτοιο ρεζιλίκι! Σας παίρνει το καΐκι...»
Τα φώτα που φαίνονταν ήταν τα φλας των φωτογραφικών μηχανών των Ευρωπαίων βουλευτών, οι οποίοι θέλησαν να κρατήσουν το οπτικό ντοκουμέντο της διαμαρτυρίας των Κερκυραίων.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr 
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: