Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Tι… σκ….ά Μνημόνιο υπογράψατε πέρυσι, βρε ανεύθυνοι;

Απανωτές βόμβες δέχεται η Ελλάδα σε μια προσπάθεια να πιεστεί περαιτέρω για να λάβει αποφάσεις που σε άλλες περιόδους θα έφταναν τα όρια της εθνικής προδοσίας.  
Οι… φίλοι μας της τρόικας μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό απειλώντας με στάση πληρωμών. 
Μετά τον Κ. Γιούνκερ ο οποίος βγήκε και είπε ότι είναι στον αέρα η 5η δόση του δανείου αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, οι πληροφορίες που έρχονται και από το ΔΝΤ αναφέρουν ότι ενδεχομένως το Ταμείο να μην καταβάλει στην Ελλάδα τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ που πρέπει να δοθεί στις 29 Ιουνίου.
Αλλωστε το επιβεβαίωσε και ο ...ίδιος ο Γιούνκερ λέγοντας: «Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΔΝΤ αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που ακολουθεί το Ταμείο και ένας από αυτούς υπαγορεύει πως ο Οργανισμός εκταμιεύει κάθε δόση μόνο αν υπάρχουν οικονομικές εγγυήσεις για περίοδο 12 μηνών. Δεν πιστεύω ότι η τρόικα θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως δίνονται αυτές οι εγγυήσεις».

Με απίστευτο κυνισμό, δηλαδή οι δανειστές μας συνδέουν τη δόση του δανείου με το αν θα πει ο Σαμαράς ναι στις απαιτήσεις του κ. Παπανδρέου. Αλλωστε, το ίδιο είπε και ο υπουργός της Ολλανδίας που προέτρεψε τη ΝΔ να συναινέσει στο έγκλημα αλλιώς δε θα δώσει τα χρήματα που της αναλογούν.

Μα καλά τι… σκ….ά Μνημόνιο υπογράψαμε πέρυσι; Και κανείς δεν κατάλαβε ότι υπογράφοντας εκείνη τη σύμβαση ουσιαστικά υπογράφαμε τη θανατική μας καταδίκη;

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι βαρύτατες για τους εκβιασμούς που υφίσταται η χώρα. Και ίσως η αυριανή συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών να είναι μια ευκαιρία να απαντήσουμε στους δανειστές μας. Μόνο εκεί μπορεί να υπάρξει συναίνεση.

Στην απάντηση ότι υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα, κοινοβουλευτισμός, εκλεγμένη κυβέρνηση, αντιπολίτευση και το κυριότερο. Ενας περήφανος λαός, έστω κι εξαθλιωμένος.



http://www.antinews.gr/2011/05/26/102850/ 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: