Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Θρίλερ με τη φωτογραφία του νεκρού Oσάμα μπιν Λάντεν

Καμία απόφαση δεν έχει πάρει ακόμη ο Λευκός Οίκος σχετικά με τη δημοσιοποίηση ή όχι φωτογραφιών από την επιχείρηση των αμερικανών στο Πακιστάν που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.  
Την Τρίτη ο νέος διευθυντής της CIA, δήλωσε ότι η κυβέρνηση σίγουρα θα...
δημοσιοποιήσει τις επόμενες ώρες μια φωτογραφία του νεκρού ηγέτη της Αλ Κάϊντα, ενώ ο Λευκός Οίκος επαναλάμβανε τη θέση ότι δεν υπάρχει απόφαση για κάτι ανάλογο, προς το παρόν.
«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η κυβέρνηση εξετάζει τον καλύτερο τρόπο για να το κάνει, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι, οπωσδήποτε κάποια φωτογραφία θα δημοσιοποιηθεί», λέει χαρακτηριστικά ο Λέον Πανέτα, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε για την επισήμανση του διευθυντή της CIA, δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ικανοποιημένος ο Μπάιντεν με την μυστικότητα της επιχείρησης
Ικανοποιημένος δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκάλυψε ότι γνώριζε το κρησφύγετο του Οσάμα μπιν Λάντεν, για το οποίο είχαν ενημερωθεί 16 μέλη του Κογκρέσου τους προηγούμενους μήνες
«Ως και 16 μέλη του Κογκρέσου γνώριζαν που κρυβόταν ο μπιν Λάντεν, αλλά δεν υπήρξε καμιά διαρροή», τόνισε ο Μπάιντεν σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον με αφορμή την 50η επέτειο του Ατλαντικού Συμβουλίου. «Η επιθυμία να επιτύχει η αποστολή ήταν μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
«Ο κόσμος είναι πιο ασφαλής σήμερα, όχι μόνο για τους Αμερικανούς, αλλά για όλους», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ικανοποίησή, αλλά και την έκπληξή του για τις αντιδράσεις που έφτασαν στις ΗΠΑ από όλον τον κόσμο.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο αγώνας (κατά της τρομοκρατίας) συνεχίζεται», υπογραμμίζοντας την δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αρνήθηκε ο Μπους την πρόσκληση Ομπάμα
Ο πρώην πρόεδρος της χώρας Τζορτζ Μπους αρνήθηκε πρόσκληση του Μπαράκ Ομπάμα να παραστεί αύριο Πέμπτη σε εκδήλωση στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.
«Ο πρόεδρος Μπους δεν θα παραστεί στην εκδήλωση. Εκτιμά την πρόσκληση, αλλά αυτήν την περίοδο προτιμά να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιορτάζει με όλους τους Αμερικανούς τη σπουδαία αυτή νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρώην προέδρου.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη ο Ομπάμα θα συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: