Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Πανικός στην κυβέρνηση - Αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο



Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Ο λόγος της αναβολής αποδίδεται στην ανάγκη να προηγηθούν οι επαφές του Γιώργου Παπανδρέου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με εμπλεκόμενους υπουργούς και κυρίως με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα διήρκεσαν μέχρι πολύ αργά χθες το βράδυ, καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εκπρόσωποι επείγονται να «κλείσει» το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα...

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός για το αν θα αντέξει το βάρος των νέων σκληρών μέτρων.
Ήδη, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τα δρομολογούμενα μέτρα, όπως η μείωση του αφορολόγητου ορίου και η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
Το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε με γραπτή ανακοίνωση του ότι οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται θετικά, αλλά ενδεχομένως να χρειάζεται να αναληφθούν και πολιτικές δεσμεύσεις στο ανώτατο επίπεδο.
Εκτός από τον κόσμο που φώναζε απαξιωτικά συνθήματα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, στο Σύνταγμα εθεάθησαν και αρκετά μέλη από νομαρχιακές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα.
«Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω!» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε και στη συνέχεια όλη η πλατεία φώναζε «Ουστ!».
Τα συνθήματα πάντως έφταναν μέχρι τα αυτιά του οικονομικού επιτελείου που συζητούσε εκείνη την ώρα με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων.
ΠΗΓΗ: newsbomb.gr 
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: