Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ο Μπιν Λάντεν… στήριξε το δολάριο





Πριν από δέκα χρόνια, με την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κατάφερνε να γονατίσει την υπερδύναμη, πυροδοτώντας ένα πρωτοφανές κλίμα τρόμου σε όλο τον πλανήτη.
Σήμερα, με την αναγγελία της είδησης του θανάτου του, δια στόματος Μπαράκ Ομπάμα, ο πιο αναγνωρίσιμος τρομοκράτης «προσέφερε» υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς...
το δολάριο ανατιμήθηκε έναντι των βασικότερων άλλων νομισμάτων, μετά μια συνεχή καθοδική πορεία, την οποία ακολουθούσε το τελευταίο διάστημα.
Ο γενικός ενθουσιασμός που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως, δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ, ούτε να
επηρεάσει καθοριστικά την αλλαγή των συσχετισμών στον τομέα της οικονομίας, όπως επισημαίνουν σχετικά οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές.
Πολλοί εκτιμούν ότι μόλις περάσουν οι πρώτες ημέρες από την ανακοίνωση του θανάτου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, και τα αμερικανικά ΜΜΕ επιστρέψουν στην επώδυνη καθημερινότητα, το δολάριο θα υποχωρήσει και πάλι
Προθέτουν μάλιστα ότι καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη θα παίξει η πρόθεση του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκε, να διατηρήσει σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο τα επιτόκια.
02.05.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: