Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τρόϊκα: Δεν "ψάρωσε" η αντιπολίτευση από τις απειλές.!



«Η ελληνική αντιπολίτευση απορρίπτει την πίεση της ΕΕ για διακομματική συναίνεση»
είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στη διαδικτυακή πύλη «euobserver.com», στο οποίο αναφέρεται ότι παρά το γεγονός πως οι Βρυξέλλες ασκούν πίεση στα κράτη - μέλη να εγκαταλείψουν τους παραδοσιακούς ανταγωνισμούς, για χάρη της ευρωζώνης, στα κόμματα δεν φαίνεται να αρέσει αυτό.
«Χθες στην Ελλάδα, ο συντηρητικός ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς απέρριψε την ιδέα να ...υποστηρίξει το σοσιαλιστικό κυβερνόν κόμμα του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα νέα μέτρα λιτότητας», αναφέρεται στο δημοσίευμα. 
Συγχρόνως, επισημαίνεται ότι «μετά τη συνάντησή του, διάρκειας μιας ώρας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου - την πρώτη από τις πέντε συνολικά συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς - ο κ. Σαμαράς απέρριψε τα κυβερνητικά σχέδια».

«Ο κ. Σαμαράς», σχολιάζει το δημοσίευμα, «επιθυμεί μία επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, που έχει υπογραφεί μεταξύ της Αθήνας, της ΕΕ και του ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε πέρυσι για τη χώρα. Παρά ταύτα ο Α. Σαμαράς δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και ότι η ΝΔ θα ψηφίσει γι' αυτά τα μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθούν χωριστά από το συνολικό πακέτο των περικοπών και των φόρων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και δημοσίευμα του κοινοτικού πληροφοριακού δελτίου «AGENCE EUROPE», το οποίο αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ως ικανοποιητικές τις νέες δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ελλάδα.

«Ωστόσο», συνεχίζει, «οι κύριες δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα απέρριψαν χθες τα μέτρα που ανακοινώθηκαν».

Οι Ευρωπαίοι, αναφέρει το δημοσίευμα, επαναλαμβάνουν με τρόπο επίμονο ότι χρειάζεται οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να υποστηρίξουν τους κύριους στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, παρ' όλο που η κυβέρνηση του Γ. Α. Παπανδρέου έχει μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Επίτροπος Όλι Ρεν είχε διερωτηθεί γιατί δεν είναι κάτι τέτοιο εφικτό στην Ελλάδα, αφού έγινε στην περίπτωση της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας. Παρά ταύτα ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αντώνης Σαμαράς, απέρριψε χθες τα σχέδια της κυβέρνησης.


http://www.marketbeast.gr 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: