Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τσολάκογλου: Άνγκελα, ιδού η χώρα σου!

Εξωτερική παρέμβαση στα οικονομικά της χώρας 
από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διεκδικώντας συμμετοχή σε φόρους και ιδιωτικοποίησεις προαναγγέλλουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους την Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε μια πρωτοφανή παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, όπως η συμμετοχή στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, ως αντάλλαγμα για την χορήγηση νέας δανειακής στήριξης προς την ...Αθήνα.

Τα άτομα που συμμετέχουν στις συνομιλίες δήλωσαν ότι η δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους να προχωρήσουν εθελοντικά στην επέκταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των ομολόγων, καθώς και ένα νέο γύρο μέτρων λιτότητας. Από την άλλη, αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το ήμισυ των 60 - 70 δισ. ευρώ νέας χρηματοδότησης που θα χρειασθεί η Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2013 θα μπορούσε να αποδοθεί με νέα δάνεια.

Ωστόσο, οι Financial Times υπογραμμίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξακολουθεί να αντιτίθεται σε οιαδήποτε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πιστωτικό γεγονός».


http://www.topontiki.gr/article/17493 
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: