Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κόντρες και διαπληκτισμοί στο υπουργικό συμβούλιο



Με ένταση, αιχμές κατά του οικονομικού επιτελείου και διαπληκτισμούς ολοκληρώθηκε η μαραθώνια, κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τα διαλυτικά φαινόμενα στο εσωτερικό της κυβέρνησης να κάνουν για άλλη μια φορά έντονη την παρουσία τους.
Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η νέα, ανοιχτή κόντρα του υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του οικονομικού ...
επιτελείου, κάνοντας λόγο για «αλαζονική συμπεριφορά στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας», ενώ διαπίστωσε ότι «είμαστε σε δημοσιονομική κατοχή».
Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία του κ. Παπακωνσταντίνου. «Δεν το δέχομαι αυτό» απάντησε, με τον κ. Βενιζέλο να αναγκάζεται για άλλη μια φορά να προχωρήσει σε διευκρινήσεις. «Με τον όρο αυτό δεν εννοώ την τρόικα αλλά τις οικονομικές συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα», ανέφερε, εκτιμώντας ότι μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου, η κυβέρνηση πολλές φορές θα πρέπει να προσφύγει σε διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
«Ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής»
Για «ανόρεχτες μάχες οπισθοφυλακής» που παρατηρούνται στο εσωτερικό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που προειδοποίησε και για τον κίνδυνο έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Ρέππας καυτηρίασε τα έντονα φαινόμενα δυσλειτουργίας και ασυνεννοησίας που επικρατούν στην κυβέρνηση επισημαίνοντας τόνισε ότι «Θα πρέπει να έχουμε κοινή γλώσσα και έξω και μέσα».
Ζήτημα πολιτικής επιβίωσης έθεσε ο Κώστας Σκανδαλίδης. «Δεν μπορεί να αντέξει κανένας αν αγγίξουμε συνταγματικά κατοχυρωμένα θέματα πολιτικής κυριαρχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Γίναμε το πρόβλημα ενώ είμαστε η λύση του προβλήματος» ανέφερε προβληματισμένος ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ η Λούκα Κατσέλη υποστήριξε ότι «θα πρέπει να είμαστε όλοι στις επάλξεις.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: