Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο ΠαΣοΚ αλληλοσφάζονται αλλά ο ΓΑΠ ζητά συναίνεση από ...τη Ν.Δ..!

"Συναίνεση αγνοείται", κατά το τηλεοπτικόν ...
"Χαρά αγνοείται", θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στο σίριαλ της συμφωνίας, όχι μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, αλλά εντός του ΠΑΣΟΚ.
Οι υπουργοί εξακολουθούν να 'σφάζονται' δημοσίως μεταξύ τους με την παραμικρή αφορμή, προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό, που θα επιχειρήσει να τους 'βάλει πάγο' σήμερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καλώντας τους να συναισθανθούν την κρισιμότητα της στιγμής και να ομονοήσουν τουλάχιστον μεταξύ τους. 
Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα επιχειρηθεί η λήψη απόφασης για...  επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, υπό το μότο "μία αποκρατικοποίηση εδώ και τώρα", προκειμένου να σταλεί το κατάλληλο μήνυμα στους δανειστές μας και να μεταφέρει κάτι χειροπιαστό μαζί του στο ταξίδι του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός.

Το προηγούμενο διάστημα πάντως, και δη το Σαββατοκύριακο, υπουργοί και βουλευτές συνέχισαν τον 'πόλεμο' δηλώσεων, άκρως αντιφατικών μεταξύ τους.  
Καταφέρνοντας μόνος να διαφωνήσει με τον ...εαυτό του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος ζήτησε με συνέντευξή του στη RealNews την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου με 180 ψήφους, προβλέποντας άλλως εκλογές, ενώ χαρακτήρισε 'φασίστες' όσους ζητούν κυβέρνηση προσωπικοτήτων. 
Αντίθετα, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, υποστήριξε πως σε περίπτωση που δεν δεχθεί την πρόταση για συναίνεση η ΝΔ, η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τον κ.Σαμαρά για να κυβερνήσει, ενώ επιμένοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει 'τεράστιο πάγκο', σημείωσε πως "αυτό δεν αποκλείει το να βάλεις και προσωπικότητες και να πλουτίσεις το δημόσιο βίο". 
 
Υπέρ της αυξημένης πλειοψηφίας (ξανα)τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ζητώντας να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών για τις υστερήσεις στα έσοδα και τη μη λήψη αποφάσεων στις αποκρατικοποιήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την πέμπτη δόση. Ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Δημήτρης Ρέππας, τάχθηκε και εκείνος κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, εκτιμώντας πως δεν χρειάζονται αφού οι απαιτήσεις της τρόικας καλύπτονται από τις συνταξιοδοτήσεις, ακριβώς τη στιγμή που ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωνε -αποφεύγοντας και εκείνος τη λέξη 'απολύσεις'- πως δεν υπάρχουν ταμπού απέναντι σε κόστη και βάρη που φορτώνονται στη νέα γενιά και τον συνεπή φορολογούμενο. 
 
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος πάλι, απάντησε εμμέσως σε παλιότερες δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί μη σωστής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ...'σχολιαστή'. Νέες αιχμές κατά των υπουργών Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Εργασίας Λούκας Κατσέλη άφησε με συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, επαναφέροντας την πρότασή του να ανοίξει ο 'φάκελος' των 55 δις ευρώ των δαπανών για την υγεία, την πρόνοια και την ασφάλιση, ενώ ότι "είμαστε σε πόλεμο" τόνισε σε δραματικό τόνο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας πως για να εκταμιευθεί η πέμπτη δόση πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα έχουμε του χρόνου τη δυνατότητα δανειοδότησης.

Στο ίδιο κλίμα, δυσαρεστημένος από τον τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης εμφανίστηκε στον Flash ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος, ενώ ότι "στο 18μηνο που είμαστε κυβέρνηση, η κατάσταση στο κράτος έχει χειροτερέψει αφάνταστα", δήλωσε στην ΕΤ 3 ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας πως λόγω του Καλλικράτη, "σε 30 νομούς της χώρας δεν μπορεί να βγει άδεια ούτε για ασανσέρ". "Κανείς δεν είναι γεννημένος υπουργός', σημείωσε, τονίζοντας πως για να ψηφίσει το νόμο περί απολύσεων, πρέπει να δει τι μπορούν να κάνουν αυτοί που μέτρησαν του δημοσίους υπαλλήλους (σ.σ.Ραγκούσης-Παπακωνσταντίνου) για να τους αξιοποιήσουν... Αποφάσεις εδώ και τώρα και 'όλη την αλήθεια στον λαό' ζήτησε από την πλευρά της η βουλευτής Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη.


http://www.iefimerida.gr/news/7114 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: