Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σκληραίνει την στάση της η Λαγκάρντ, μιλώντας για ανικανότητα της κυβέρνησης και πιθανή χρεοκοπία

Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ και «φαβορί» για την διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν στην διεύθυνση του ΔΝΤ, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο χρεοκοπίας αν δεν βάλει μια τάξη στα δημοσιονομικά της προβλήματα
Η Λαγκάρντ παράλληλα τόνισε πως δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
“Μπορούμε να...
χρησιμοποιήσουμε πολλές λέξεις, αλλά αυτό που δεν υπάρξει είναι μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμούμε είναι η χρεοκοπία κάποιου κράτους στην Ευρώπη,” ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός.
Στη συνέχεια η Λαγκάρντ τόνισε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χάνουν την υπομονή τους με την ανικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της. «Οι Έλληνες έχουν συμφωνήσει για την συγκέντρωση 17 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις αν και υπήρξε συζήτηση το Μάρτιο για 50 δισ. ευρώ» πρόσθεσε η υπουργός.
«Είτε η Ελλάδα θα πετύχει τα αποτελέσματα που ζητούνται, περίπτωση στην οποία μπορούμε να σκεφτούμε επιπλέον βοήθεια, είτε πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα να συνεργαστεί στο πλαίσιο του πακέτου».
Η Λαγκάρντ επανέλαβε πως είναι κατά της αναγκαστικής συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση νέας βοήθειας στην Ελλάδα. 
«Θα δεχθούμε οτιδήποτε βασίζεται σε μία εθελοντική βοήθεια από τις τράπεζες» σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: