Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πολιτικοί, σεξ και συνωμοσίες

Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω… 
Ένα από τα πιο γνωστά στερεότυπα σχετικά με την πολιτική είναι ότι τα οικονομικά σκάνδαλα ανήκουν στη δεξιά και τα ερωτικά στην αριστερά. 
Η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους διαχωρισμοί δεν ισχύουν και ότι η αμαρτία προσελκύει τους πολιτικούς από όλους τους χώρους ακριβώς όπως το φως τις πεταλούδες.  
Εξουσία και σεξ συναντήθηκαν πολλές φορές μέχρι σήμερα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. τα κατασκευασαμένα σκάνδαλα και οι στημένες ιστορίες πάνε επίσης με σκοπό την...
εξαφάνιση πολιτικών ανεπιθύμητων σε διάφορες ομάδες από τη μια μέρα στην άλλη οργιάζουν και ενίοτε στοιχειοθετούνται αλλά πάντοτε τόσε την εξουσία.
Τζον Προφιούμο,Τζον Κένεντι,Φρανσουά Μιτεράν,Ζακ Σιράκ και βεβαίως Μπίλ Κλίντον είναι μερικές απο τις πιο γνωστές πικάντικες ιστορίες με πολιτική και σεξ.

Βρετανία - Τζον Προφιούμο: 
Η απερισκεψία του Τζον Προφιούμο ήταν παρότι παντρεμένος με την εξαιρετικά όμορφη ηθοποιό Βάλερι Χόμπσον αποφάσισε να υποκύψει στην έλξη του για το περίφημο «κολ γκερλ» Κρίστιν Κίλερ την οποία γνώρισε σε ένα πάρτι στον πύργο του λόρδου Αστορ το 1961.  Το έγκλημα του σε όλη αυτή την υπόθεση συνηθισμένης απιστίας ήταν ότι δεν γνώριζε πως στην βικτοριανή ακόμα Αγγλία μεσούσης της πιο θερμή φάση του Ψυχρού Πολέμου εκείνος υπουργός Πολέμου τότε της Βρετανίας, μοιραζόταν το κρεβάτι της Κίλερ με το ναυτικό ακόλουθο της ΕΣΣΔ στο Λονδίνο Γεβγένι Ιβανόφ. Παρότι αρνήθηκε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων τις κατηγορίες όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο ο Τζον Προφιούμο υποχρεώθηκε να ομολογήσει την αλήθεια λίγο αργότερα και να υποβάλλει τη παραίτηση του στις 5 Ιουνίου του 1963.Εκτός από το τέλος της καριέρας του η όλη ιστορία επέφερε και το τέλος του γάμου του.
ΗΠΑ- Τζον Κένεντι:  
Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι μπορεί να παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο δημοφιλής πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ήταν όμως δίχως αμφιβολία και ο πιο έξυπνος στη διαχείριση των ερωτικών του σκανδάλων. Όσο η κομψή Τζάκι Κένεντι ανακαίνιζε τον Λευκό Οίκο, γεννούσε παιδιά και βελτίωνε τη δημόσια εικόνα του συζύγου της, ο αχαλίνωτος Τζον είχε καταφέρει να συνάψει σχέσεις με όλες τις γραμματείς του προεδρικού μεγάρου αλλά και πολλές ιερόδουλες, τον πιθανό εκβιασμό των οποίων απόδιωχνε το στενό του περιβάλλον που επιμελούνταν τον εγκλεισμό τους σε ψυχιατρεία. Ο Κένεντι μάλιστα μοιραζόταν τη Φίλις Μαγουάιρ με τον αρχιμαφιόζο Σαμ Τζιανκάνα, ενώ λέγεται πως κρατούσε τη πιο διάσημη ερωμένη του, την αιώνια γυναίκα Μέριλιν Μονρόε, υπό έλεγχο, αυξάνοντας πυκνά –συχνά τον τραπεζικό της λογαριασμό. Ο θάνατος της λαμπερής σταρ ωστόσο, επίσημα από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών, τρεις μόλις μήνες αφότου τραγούδησε το πασίγνωστο «Happy Birthday Mr. President» στα γενέθλια του Τζον Κένεντι, εξακολουθεί να εγείρει πολλά και σημαντικά ερωτηματικά.
Γαλλία - Φρανσουά Μιτεράν
«Είχα περιπέτειες. Ήμουν ένας μάλλον όμορφος νέος, με την επιθυμία να γοητεύω ισχυρή, η οποία γινόταν εντονότερη από το γεγονός ότι κατά βάθος δεν είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Η έλευση της κόρης μου, στην ηλικία των 60 ετών, με έφερε πιο κοντά στη πηγή της νιότης», είχε εκμυστηρευτεί ο Φρανσουά Μιτεράν στον ψυχαναλυτή του Αλί Μαγκουντί, ο οποίος υπέγραψε και κυκλοφόρησε ίσως το πιο αποκαλυπτικό βιβλίο για την ερωτική δράση του σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου με τίτλο Rendez-vous: La psychanalyse de Francois Mitterand» (Ραντεβού: H ψυχανάλυση του Φρανσουά Μιτεράν). Το πιο μεγάλο ροζ σκάνδαλο στη πορεία του Γάλλου πολιτικού, ο οποίος σημειωτέον δεν χώρισε ποτέ την Ντανιέλ Μιτεράν, ήταν δίχως αμφιβολία η πολυετή σχέση του με την έφορο του μουσείου ντ’ Ορσέ, Αν Πενζό, καρπός της οποίας υπήρξε η Μαζαρίν Πενζό το 1974. Λίγο πριν τον θάνατο του τον Ιανουάριο του 1996 ο Φρανσουά Μιτεράν εξέπληξε τα πλήθη αποκαλύπτοντας ότι είχε αναγνωρίσει την εξώγαμη θυγατέρα του. Ανάμεσα στις υπόλοιπες γυναίκες της ζωής του, και όπως λέγεται ήταν πράγματι πολλές –διάσημη είναι εξάλλου είναι η φράση του συμβούλου του Φρανσουά Λεοτάρ «Φρανσουά, κλείσε το φερμουάρ σου και άνοιξε τους φακέλους σου»- συγκαταλέγεται και η Εντίθ Κρεσόν η οποία το 1981 χρίστηκε η πρώτη πρωθυπουργός της χώρας αλλά και η Ιταλίδα ηθοποιός Κλαούντια Καρντινάλε.
Γαλλία – Ζακ Σιράκ
Το βιβλίο «Sexus Politicus» το οποίο κυκλοφόρησε πρόπερσι αποκαλύπτοντας όλες τις λεπτομέρειες των τσαλακωμένων σεντονιών της γαλλικής πολιτικής έφερε στο φως της δημοσιότητας και την εξής άγνωστη πληροφορία για τον πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ: ότι το καλοκαίρι του 1976 αναγκασμένος από τους συμβούλους του που του είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό ο Γάλλος πολιτικός τηλεφώνησε στην ερωμένη του, δημοσιογράφο της εφημερίδας Figaro για να της πει ότι «τέλειωσε, μου απαγορεύεται να σε ξαναδώ». Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλος ο έρωτας του τότε πρωθυπουργού της Γαλλίας για τη νεαρά δημοσιογράφο που λέγεται πως είχε σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη σύζυγο του Μπερναντέτ και το όνειρο της κατάκτησης της γαλλικής προεδρίας για τα θέλγητρα της. Φυσικά η ερωτική αυτή ιστορία δεν ήταν η μόνη στη πορεία του Ζακ Σιράκ στα υψηλά αξιώματα της Γαλλίας, αφού το 2001 βιβλίο του Ζαν Κλοντ Λομόντ, πρώην σοφέρ του τότε προέδρου, επιβεβαίωσε ότι ο μεσιέ Σιράκ άλλαζε τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, ενώ η πληροφορία ότι είναι ο πατέρας ενός αγοριού από τη Ιαπωνία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2003 παραμένει έως σήμερα ανεπιβεβαίωτη.
ΗΠΑ – Μπιλ Κλίντον
«Αγαπημένες μου όμορφε άνδρα. Πρέπει να συζητήσω μαζί σου. Έχουν περάσει πέντε ολόκληρες εβδομάδες από τη τελευταία μας επαφή. Νιώθω ότι με πέταξες, με χρησιμοποίησες, ότι είμαι πια ασήμαντη για σένα. Σε θερμοπαρακαλώ για τελευταία φορά να με επισκεφτείς για λίγο τη Τρίτη. Η Μ σου»
Το γράμμα αυτό με ημερομηνία 19 Ιουνίου του 1997 αποτέλεσε ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία του μεγαλύτερου σεξουαλικού σκανδάλου της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας. 
Ο Μπιλ Κλίντον συνάντησε τη Μόνικα Λεβίνσκι στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου και έκανε σχέση μαζί της, όπως παραδέχτηκε πολύ αργότερα και ο ίδιος για τον χειρότερο δυνατό λόγο- «απλά επειδή μπορούσα να το κάνω». 
Για την ακρίβεια ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εξαιτίας αυτού του ροζ σκανδάλου υποχρεώθηκε να κοιμάται για έναν ολόκληρο χρόνο εξόριστος στον καναπέ από τη σύζυγο του Χίλαρι Κλίντον, εξαναγκάστηκε να ομολογήσει ενώπιον δικαστηρίου της γερουσίας το 1988 το ατόπημα του, επειδή ο Κένεθ Σταρ είχε ήδη καταφέρει να τον πιάσει στη φάκα της ντροπής λόγω των κασετών που είχε ηχογραφήσει η φίλη και έμπιστη της Μόνικα Λεβίνσκι, Λίντα Τριπ.
Ισραήλ - Μοσέ Κατσάβ
Το τέλος της προεδρίας του Μοσέ Κατσάβ υπέγραψε η Α. όπως έμελλε να γίνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου η γυναίκα που κατήγγειλε τον ισραηλινό πολιτικό για βιασμό και για άλλες επιλήψιμες συμπεριφορές. Η απόφαση του να αντεπιτεθεί κατηγορώντας την για εκβιασμό, απλά πυροδότησε μια σειρά από καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση από έναν απροσδιόριστο αριθμό πρώην συνεργατριών του. Ο Ισραηλινός πρόεδρος ανακρίθηκε σχετικά με τις προαναφερθείσες κατηγορίες τον Αύγουστο του 2006 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους  η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σχετική τρίμηνη προανάκριση έδειξε πως εναντίον του Μοσέ Κατσάβ έπρεπε να ασκηθεί δίωξη για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα εγκλήματα εναντίον γυναικών υφισταμένων του. Η ποινική δίωξη εναντίον του η οποία σφράγισε τον επίλογο της πολιτικής του καριέρας ασκήθηκε τον Ιανουάριο του 2007, ενώ τον φετινό Μάρτιο καταδικάστηκε σε επταετή κάθειρξη για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση από δικαστήριο του Τελ Αβίβ, καθώς επίσης και σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Ιταλία- Σίλβιο Μπερλουσκόνι:  
«Είμαι ένα χαρωπό άτομο, αγαπώ τη ζωή και τις γυναίκες» έχει δηλώσει πολλές φορές ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη προσπάθεια του να εξηγήσει το λόγο της συνεχής εμπλοκής του σε ροζ σκάνδαλα. 
Το τελευταίο εξ αυτών με την ανήλικη Μαροκινή Ρούμπι, κατά κόσμον Καρίμα Ελ Μάχρουγκ, την οποία πλήρωσε για τη παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών ενώ προσπάθησε να τη γλιτώσει και από τη κατηγορία της κλοπής ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για την εγγονή του Χόσνι Μουμπάρακ, θα τον σύρει και πάλι στα δικαστήρια στις 31 Μαΐου μετά την πρώτη αναβολή που είχε δοθεί στη δίκη στις αρχές του Απριλίου. 
Ο Καβαλιέρε που αρνείται σθεναρά ότι έχει πληρώσει ποτέ στη ζωή του για σεξ αποδεικνύεται ένας ψεύτης κατά συρροή από τα στοιχεία που δείχνουν ότι δεκάδες νεαρές κοπέλες έχουν συμμετάσχει σε στριπτίζ και πάρτι οργίων στις βίλες του με αντάλλαγμα υψηλές χρηματικές αμοιβές, δωρεάν στέγη, και κοσμήματα, γι’ αυτό ίσως και σε μια από τις τελευταίες σχετικές δηλώσεις του ο Καβαλιέρε προσπάθησε να υπερασπιστεί ανεπιτυχώς και ατυχώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας καλύτερα γυναικάς παρά γκέι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: