Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Περί απώλειας "πολιτικής διεύθυνσης" της χώρας μίλησε ο Βενιζέλος

Για άλλη μια φορά αιφνιδίασε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρενέβη κατά τη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού.
«Το πρόβλημα της οικονομίας είναι πολιτικό. Πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Η ερμηνεία όλων ότι η φράση του υπουργού Άμυνας στόχευε απευθείας στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ανάγκασε τον ...
κ. Βενιζέλο να προχωρήσει σε νέα, διευκρινιστική δήλωση προς τους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι η κριτική του στρεφόταν κατά της ΝΔ, των συνδικάτων και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων.
«Η χώρα χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση, συσπείρωση γύρω από δίκαιους και εφικτούς στόχους, χωρίς προσφυγή σε εκλογές που θα οδηγήσουν σε αναπαραγωγή ή διόγκωση του προβλήματος. Απαιτείται συνεπώς να αναληφθούν γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για την κοινωνική και πολιτική στήριξη μίας επιχείρησης εθνικής σωτηρίας και ανασυγκρότησης», συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ενισχυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση μέτρων που απορρέουν από τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας, που θα πρέπει να σεβαστούν οι μελλοντικές κυβερνήσεις και την ακύρωση του «ψευδούς μετώπου» μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που αποτελεί «τέχνασμα της ΝΔ».
Παράλληλα, απέρριψε τις πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι θα διογκώσουν το πρόβλημα και ζήτησε συναίνεση και ευρεία κοινωνική συνοχή.
Newscode
Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ: Ότι και να διευκρινίζει μετά, όλοι γνωρίζουν ότι στην πολιτική την κύρια ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση μιας χώρας και άρα ο πρωθυπουργός. 
Επομένως οι δηλώσεις του είχαν αποδέκτη τον κ. Παπανδρέου και δευτερευόντως την αντιπολίτευση, μηδε του ευαυτού του εξαιρουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: