Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Μπροστά η Ν.Δ στις δημοσκοπήσεις - "Πανικός στο Μαξίμου"

Κεφάλι από την κυβέρνηση δείχνει να παίρνει η ΝΔ. 

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν παρουσιάσει το επικαιροποιημένο οικονομικό της πρόγραμμα και χωρίς καλά-καλά το ΠΑΣΟΚ να έχει συμπληρώσει 20 μήνες στην εξουσία, η «Συγγρού» βλέπει το κλίμα να αναστρέφεται, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν στροφή στην προτίμηση του εκλογικού σώματος.
Όχι ένα, αλλά τρία γκάλοπ,....
αναμένεται να προστεθούν τις επόμενες ώρες σε εκείνα της Alco και της VPRC που έδειχναν την ψαλίδα να κλείνει και την απόσταση των δυο μεγάλων κομμάτων να εκμηδενίζεται, φθάνοντας στα όρια του στατιστικού λάθους.
Οι αριθμοί πια σε τίποτα δεν θυμίζουν την συντριβή που υπέστη η Νέα Δημοκρατία το 2009, ενώ παρά τα τελευταία κρούσματα, με τις παραφωνίες που σημειώθηκαν στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την «παρελθοντολογία» αλλά και τις «κουβέντες πεζοδρομίου» Μεϊμαράκη, το κόμμα του κ. Σαμαρά κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του.
Στρος-Καν, μεσοπρόθεσμο και τζιτζιφιόγκοι "καίνε" το Μαξίμου
Οι τελευταίες ενδείξεις ταχείας ανάκαμψης της ΝΔ έχουν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου, που βλέπει την αξιωματική αντιπολίτευση να καρπώνεται οφέλη από την εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση.
Η ασυνεννοησία στελεχών, η πολυφωνία υπουργών για κομβικά ζητήματα και κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, οι δημόσιες αντιπαραθέσεις αλλά και οι χαρακτηρισμοί όπως «τζιτζιφιόγκος» που εσχάτως απέδωσε ο Δημήτρης Ρέππας σε στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, που βλέπει αρκετούς από τους κορυφαίους να προτάσσουν το προσωπικό τους προφίλ από την πορεία της χώρας.
Η κυβέρνηση δείχνει να πληρώνει όμως δημοσκοπικά και τις τελευταίες αποκαλύψεις Στρος Καν περί «υπόγειων» επαφών με τον έλληνα πρωθυπουργό αλλά και τα δημοσιεύματα που μιλούν για ακύρωση συμφωνιών, όπως εκείνη με το Κατάρ για το Ελληνικό.
Τέλος στην εσωστρέφεια, τέλος στην παρελθοντολογία
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του επιμένει πως δεν επιθυμεί να έρθει στην κυβέρνηση με τη λογική του «ώριμου φρούτου». Έτσι δικαιολογούνται και οι χαμηλοί τόνοι που έχει, μέχρι σήμερα, κρατήσει η ΝΔ στο θέμα των δημοσκοπήσεων, τις οποίες εξακολουθεί να αποκαλεί «εργαλεία της στιγμής».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως η ΝΔ πρέπει να βάλει πια οριστικά τέλος στην εσωστρέφεια, στην ομφαλοσκόπηση και στο αυτομαστίγωμα και να επικεντρωθεί στην εξωτερίκευση του «σχεδίου εκτάκτου ανάγκης» που θα παρουσιάσει στο Ζάππειο στις 12 Μαΐου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, εκτιμούν στο επικοινωνιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, θα καταφέρει η παράταξη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική.
Πάντως, τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, προβληματίζουν έντονα τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά των πολιτών που δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα υπάρχοντα κόμματα. Η μερίδα των ψηφοφόρων που δείχνει να δυσπιστεί απέναντι στο πολιτικό σύστημα, είναι σταθερά υψηλή και ο στόχος προσέγγισής της μοιάζει εξαιρετικά δύσκολος, σε μια περίοδο εργασιακής ανασφάλειας και καθημερινών προβλημάτων που μεγεθύνονται.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: