Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εκτεθειμένος ο Γ. Παπανδρέου σε υπουργούς και κόμματα

Παγωμάρα έχει πέσει σε κυβέρνηση και κοινοβουλευτική ομάδα 
μετά τη δημοσιοποίηση της κομμένης συνέντευξης του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος Καν, η οποία προβλήθηκε στο Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου.
Παρά τις προσπάθειες του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή να πείσει ότι οι επαφές του πρωθυπουργού εντάσσονταν στα πλαίσια εύρεσης λύσης, υπουργοί και βουλευτές στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους δυσκολεύονται να απαντήσουν σε ...
καίρια ερωτήματα.
Αναγνωρίζουν και οι ίδιοι πως οι απαντήσεις του κ. Πεταλωτή δεν πείθουν, αφού δεν απαντάται η κριτική ότι η Ελλάδα έχασε πολύτιμο χρόνο όλους αυτούς τους μήνες και γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν προσέτρεχε στις αγορές όταν ακόμα τα spreads ήταν κάτω από τις 200 μονάδες βάσης.
Ειδικά η αποστροφή του κ. Καν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να πει την αλήθεια στο λαό, φαίνεται πως έχει εξοργίσει ήδη πολλούς βουλευτές και ειδικά εκείνους που στήριξαν τυφλά τον κ. Παπανδρέου στην μάχη του 2007 απέναντι στον νυν υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.  
Όμως ο προβληματισμός υπάρχει και στο στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού, οι οποίοι από το πρωί προσπαθούν να υποβιβάσουν τις δηλώσεις του Γάλλου πολιτικού απαντώντας ουσιαστικά με μισόλογα.
«Χάνεται η εμπιστοσύνη», ήταν το μότο βουλευτή της επαρχίας ο οποίος έχει υποστεί «κυνηγητό» από «αγανακτισμένους» πολίτες. 
Πράγματι αυτό που σκέφτονται οι πράσινοι βουλευτές είναι ο ήδη εξαγριωμένος κόσμος, ο οποίος πλέον βδομάδα με τη βδομάδα προσθέτει ένα ακόμα σύνθημα αποδοκιμασίας προς τους κυβερνητικούς.
Το θέμα πλέον για την ίδια την κυβέρνηση είναι γιατί ο κ. Στρος Καν αποφάσισε να δώσει αυτή τη συνέντευξη τη δεδομένη χρονική περίοδο
Η πρώτη απάντηση που δίνεται είναι γιατί ο ίδιος θέλει να φτιάξει το φιλολαϊκό προφίλ του εν όψει γαλλικών εκλογών. 
Αν είναι σωστό αυτό με δεδομένο ότι οι γαλλικές εκλογές απέχουν αρκετούς μήνες ακόμα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Στρος Καν θα ερωτηθεί και άλλες φορές από Γάλλους δημοσιογράφους και τότε οι ερωτήσεις θα είναι πιο πιεστικές και από το ντόμινο που θα δημιουργηθεί μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ψεύτης πρωθυπουργός!
Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η ντροπιαστική, για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αποκάλυψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ότι πριν την υπογραφή του μνημονίου βρισκόταν σε υπόγειες διαπραγματεύσεις μαζί του, ασφαλώς προκαλεί μείζον πολιτικό ζήτημα.
Παρά τις ανακοινώσεις και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για διάψευση της αποκάλυψης, με τα περί συζήτησης για τεχνική βοήθεια, τίποτα δεν αλλάζει επί της ουσίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σοβαρότατα έκθετος, τόσο πολιτικά, όσο και ηθικά.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, κυρίαρχο στοιχείο είναι το ψέμα!
Ο Γιώργος Παπανδρέου
ήξερε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας αλλά έλεγε ψέματα ότι … «λεφτά υπάρχουν», αφού την ίδια ώρα συζητούσε με το ΔΝΤ και τον επικεφαλής του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι έχει το πιστόλι στο τραπέζι και σημαδεύει όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα. Αποδεικνύεται ότι το πιστόλι σημάδευε τους Έλληνες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας παρασκηνιακά και χωρίς ίχνος διαφάνειας, παρά τα περί αντιθέτου, από τον ίδιο, αναφερόμενα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, συνέταξε προϋπολογισμό που δεν τήρησε, ενώ ακολούθησε τακτική παροχών, την ώρα που ήξερε την κατάσταση στην οικονομία, ενώ άλλα έλεγε στο εσωτερικό και τους ιθαγενείς. Όλα αυτά, δεν προφύλαξαν την χώρα, οδήγησαν την Ελλάδα με χειρότερους όρους στο στόμα του λύκου, με το οποίο ήδη συνομιλούσε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, καθυστερούσε τις πρωτοβουλίες που ενδεχομένως θα μπορούσαν να αποτρέψουν την προσφυγή στο ΔΝΤ, στηριζόμενος στα ψεύτικα λόγια του περί …λεφτών που υπάρχουν, ενώ ήξερε την πραγματικότητα!
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ συνομιλούσε με το ΔΝΤ, ήξερε ότι στη λύση αυτή αντιδρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σύρθηκε κατόπιν της συνεχούς διαβολής της Ελλάδας, από την ίδια την κυβέρνησή της, που είχε αποτέλεσμα την εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού από τις αγορές.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι δεν θ’ αυξηθεί ο ΦΠΑ και λίγες ημέρες μετά αυξήθηκε:
Ο Γιώργος Παπανδρέου κάθε λίγο και λιγάκι μιλούσε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα μέτρα. Το είπε πριν τις δημοτικές εκλογές, το είπε κι άλλες φορές. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι για το πόσες φορές και ποια μέτρα έχουν συνολικά και συνεχώς υποστεί οι Έλληνες.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αποδεικνύεται μεθοδικός και εξοικειωμένος με το ψέμα.
Όφειλε να έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, πολύ περισσότερο αφού υποθήκευσε το μέλλον της.
Δεν το έπραξε και είναι ψεύτης!
Ο δε λαός μας, σοφά αναφέρει για τα ποιοι χαίρονται μόνο τον πρώτο χρόνο.
Ο ένας είναι ο ψεύτης!