Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Financial Times: “Η ασφυκτική πολιτική λιτότητας θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας”

Οι μελαγχολικές οικονομικές επιδόσεις στην Ελλάδα στο πλαίσιο του ΔΝΤ και της ΕΕ, επικυρώνουν την άποψη όσων προειδοποιούν ότι η δρακόντεια δημοσιονομική προσαρμογή στη ζώνη του ευρώ θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας που θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολο για την Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Η Financial Times υποστηρίζει η ασφυκτική πολιτική λιτότητας θα συμβάλει στην αύξηση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα πολύ πέρα ​​από το ήδη υψηλό 160% του ΑΕΠ που προβλέπει το...
πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Η εκτίμηση της αγοράς, σύμφωνα με το άρθρο είναι ότι η Ελλάδα έχει βασικό πρόβλημα φερεγγυότητας.  
Στην Ελλάδα το κόστος δανεισμού αντανακλά, σε σημαντικό βαθμό τη συμπεριφορά της αγέλης της αγοράς και αφήνει να εννοηθεί ότι σημαντική διαγραφή του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι κατά τα τελευταία έξι τρίμηνα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ελλάδα έχει συρρικνωθεί κατά 8%, ενώ οι πωλήσεις λιανικής είναι σήμερα περίπου 20% κάτω του έτους στα προηγούμενα επίπεδα
Την ίδια στιγμή, αντί να αυξηθούν κατά 8%, όπως είχε υπολογιστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο φόρος μειώθηκε πάνω από 10% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: