Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Η χαμένη εβδομάδα της Ελληνικής οικονομίας

Μια χαμένη εβδομάδα που όμως είναι πολύ κρίσιμος χρόνος στην προσπάθεια για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας ήταν αυτή που πέρασε. 
Κι αυτό γιατί ο απολογισμός από τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, όταν επικυρώθηκαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, μέχρι σήμερα, είναι κάτι παραπάνω από φτωχός για την ελληνική κυβέρνηση.
Όχι απλώς δεν συντάχθηκε καμία από τις λίστες που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες, αλλά ζητήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, νέα χρονική υπαναχώρηση από την τρόικα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια στοιχειώδης προετοιμασία ενόψει της επίσκεψης της. 
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανείς κατάλογος με υπό αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, ούτε ...κάποια αναλυτική λίστα με κρατική ακίνητη περιουσία προς αξιοποίηση.
Στην πρώτη περίπτωση, μάλιστα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς οι αντιστάσεις που προβάλλονται από το σύνολο σχεδόν των υπουργών της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες. Και στο υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνονται ότι θα ήταν κενή περιεχομένου μια λίστα, όπως την "ονειρεύονται" οι ίδιοι, αν δεν έχει παράλληλα και την έγκριση των αρμοδίων υπουργείων, που εποπτεύουν αυτές τις επιχειρήσεις.
Σε ό,τι αφορά στα ακίνητα, μόλις τώρα γίνεται αντιληπτό ότι μόνο το έργο της καταγραφής της θα είναι πολύμηνο.  
Συνεπώς, τι λίστα μπορεί να συνταχθεί για κάτι το οποίο εν πολλοίς είναι άγνωστο; 
Γι αυτό και το πιθανότερο είναι πως και στη μια και στην άλλη περίπτωση, αυτό το οποίο θα γίνει σε αυτή τη φάση, θα είναι μια "χαλαρή" αποτύπωση της κατάστασης, με τη δέσμευση πως όσο θα περνάει ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο συγκεκριμένη. 
Το θέμα, όμως, είναι αν θα το δεχτεί η τρόικα...
Newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: