Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο ανασχηματισμός της Βάσως…



Η Βάσω “κλειδί” του ανασχηματισμού

Ο επικείμενος ανασχηματισμός, στον οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σχεδιάζει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το Πάσχα, έχει ονοματεπώνυμο, όπως και… ταυτότητα. Σύμφωνα με όσα ακούγονται παρασκηνιακά στο Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, θα είναι ο ανασχηματισμός των «εκσυγχρονιστών». Και, για να το προσωποποιήσουμε περισσότερο, ο ανασχηματισμός της Βάσως…


Ο λόγος φυσικά για τη Βάσω Παπανδρέου, η οποία εξελίσσεται σε πρόσωπο-κλειδί για τις αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ως προς το εύρος αλλά και το βάθος τους. Η άλλοτε πανίσχυρη «υπαρχηγός» του κινήματος του «εκσυγχρονισμού», επί ημερών Κώστα Σημίτη, έχει εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα, και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του Χρήστου Παπουτσή στην Κυβέρνηση, στην αιχμή του δόρατος για όσους δεν συμφωνούν με την οικονομική πολιτική του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, εκτιμώντας ότι απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ από τις ρίζες και τις κοινωνικές αναφορές του.
Πολύ πρόσφατα, η Βάσω Παπανδρέου παρουσίασε τη δική της οπτική για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με την αποτύπωση ενός άλλου «οδικού χάρτη» για την έξοδο από την κρίση. Είναι βέβαιο ότι μια ενδεχόμενη είσοδός της στην Κυβέρνηση, και μάλιστα σε κορυφαίο υπουργείο, θα ενίσχυε την κομματική συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, και θα αξιοποιείτο από το Μέγαρο Μαξίμου ως επικοινωνιακό δόρυ, για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων του Κινήματος, οι οποίοι δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις απογοητευμένοι, και αναποφάσιστοι για το μέλλον.
20.04.2011ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: