Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στρός Καν - Τρισέ - Όλι Ρεν: Έρχονται για να ζητήσουν συναίνεση από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ;


Μια σημαντική πληροφορία δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», που εφόσον επιβεβαιωθεί, θα διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, οι επικεφαλείς των τριών δανειστών της Ελλάδας, δηλαδή ο Όλι Ρεν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα βρεθούν στην Ελλάδα εντός του Μαϊου, προκειμένου ...
να επιδιώξουν την πολιτική συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων, για τις αναγκαίες αλλαγές που προβλέπει το Μνημόνιο, όπως συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στην Πορτογαλία, με τη συμφωνία Σόκρατες και Κοέλιο.
Τα «Νέα» προσθέτουν ότι στόχος της επίσκεψης των «τριών», είναι η αναστροφή του κλίματος έλλειψης εμπιστοσύνης, που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, αναφορικά με τη δυνατότητα της Ελλάδας να τηρήσει την εφαρμογή των όρων του Μνημονίου.
Η Κυβέρνηση δηλώνει άγνοια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα «Νέα» ωστόσο επικαλούνται πηγές των Βρυξελλών για την πραγματοποίηση της επίσκεψης των Όλι Ρεν, Ντομινίκ Στρος-Καν και Ζαν-Κλοντ Τρισέ, καθώς και για τη σύνταξη non-paper, το οποίο θα επανατοποθετεί τους όρους του οικονομικού προγράμματος, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.
Κάτι τέτοιο βέβαια, προβλέπει επί της ουσίας ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο θα προκύψει μετά από επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σημερινής δανειακής σύμβασης. Μια επαναδιαπραγμάτευση, την αναγκαιότητα της οποίας τονίζει με έμφαση ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: