Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ο Καραμανλής έστειλε το μήνυμα στον Σαμαρά!

"Μέσω του  Πρ. Παυλόπουλου"

Η πληροφορία είναι καλά διασταυρωμένη
Ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αυτός που ...πασχαλιάτικα ενημέρωσε το στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά ότι "ο Καραμανλής πνέει μένεα με τη δήλωση Μιχελάκη περί απογραφής". 
O πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού άφησε σαφείς αιχμές ότι "ο Καραμανλής θα αντιδράσει εάν συνεχιστεί η πολεμική ηγετικών κύκλων της Ν.Δ. στην κυβερνητική του θητεία".
Όπως μας είπε ο καλά ενημερωμένος συνομιλητής μας, ο Καραμανλής ...δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Γιώργο Αλογοσκούφη και όσα διεμείφθησαν συνέβαλλαν στο "τελεσίγραφο" που μεταφέρθηκε προς τα στελέχη της Συγγρού.
Εκείνο, όμως, που προβλημάτισε έντονα τον πρώην πρωθυπουργό δεν ήταν η ανάγκη να υπερασπιστεί τον πρώην υπουργό του. Ούτε το γεγονός ότι η απογραφή υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος του οικονομικού προγράμματος του 2004 που έφερε την υπογραφή του Γιώργου Σουφλιά (και αυτός επικοινώνησε με τον Καραμανλή...) και είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων των τότε μελών του υπουργικού συμβουλίου (αρκετοί από τους οποίους κατέχουν και τώρα θέσεις-κλειδιά δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά).
Εκείνο που έκανε τον Καραμανλή να εκμανεί είναι το γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ προκαλεί ρωγμές στην εικόνα της τριετίας 2004-2007, περίοδος που αποτελεί το μείζον επιχείρημα για την "υστεροφημία" του και την αφετηρία να παρέμβει κάποια στιγμή για την πορεία της χώρας και όσα του καταλογίζουν.
Ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει πως το απόλυτα αδύνατο σημείο του είναι η διετία 2007-2009, όταν, δηλαδή, κατέρρευσε η οικονομία και εκτοξεύθηκε το έλλειμμα. Επ΄ αυτού, όμως, θεωρεί πως διαθέτει επιχειρήματα την διεθνή κρίση και την πολιτική αδυναμία του (λόγω των 151 βουλευτών και της απουσίας συναινετικής λογικής από το ΠΑΣΟΚ) να λάβει σκληρά μέτρα για να αναστρέψει την κατάσταση.

" Ε, όχι, όμως, να κατηγορούν τον Καραμανλή για την απογραφή και να βάλλουν κατά της πρώτης τριετίας που κατά γενική ομολογία ήταν καλή", μας είπε συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού.
Μετά απ΄ όλα αυτά ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε, διακριτικά, εντολή να σταματήσουν τα "φίλια" πυρά κατά του Καραμανλή. 
Ένας πρόσθετος λόγος ήταν η επισήμανση συνεργάτη του (όχι, φυσικά, του Χρύσανθου Λαζαρίδη που -προφανώς επειδή δεν είχε ενημερωθεί εγκαίρως- κινήθηκε σε άλλο κλίμα) ότι "είναι λάθος να προκαλούμε εσωστρέφεια όταν ανοίγει το σκάνδαλο των υποβρυχίων και το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο λόγω Τσοχατζόπουλου".

Υ. Γ Τώρα, θα μου πείτε, ποιόν ενδιαφέρει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Ν.Δ και εάν κάποιοι κατηγορούν τον Καραμανλή ή εκείνος θυμώνει. Εδώ ο κόσμος πνίγεται οι γαλάζιες (μαζί με τις πράσινες) βαρκούλες αρμενίζουν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: