Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Από ποιους «απειλείται» ο Γιώργος Παπανδρέου...

Η χώρα μπορεί να είναι σε «πόλεμο», ωστόσο τα μεγαλύτερα «μέτωπα» που έχει να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως και οι… απειλές. 
Μάλιστα, όταν αυτά τα μέτωπα ανοίγουν από το παρελθόν (συνέντευξη Σημίτη) και οι απειλές για… οικονομικές πλατφόρμες έχουν την τιμητική τους, σαφώς και δείχνουν με μελανά γράμματα τον κάβο που καλείται να ξεπεράσει ο πρωθυπουργός μετά το Πάσχα, όταν θα εξειδικευτούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου. 
Και τα στόματα που θα μιλήσουν θα είναι πολλά...
Ειδικότερα, την Παρασκευή, ο Γιώργος Παπανδρέου κατάλαβε πως δεν αποκλείεται να μείνει… μόνος του σε αυτή την τελευταία προσπάθεια που θέλει να κάνει, καθώς δυσαρέσκεια εξέφρασαν όχι μόνο οι υπουργοί της κυβέρνησης αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...
Για πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου, είδε σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, να σηκώνουν τη δική τους σημαία συγκεκριμένοι υπουργοί, να μιλούν, χωρίς να υπάρχει ο σχετικός φόβος, βουλευτές του κόμματος, να στέλνουν επιστολές στο Μέγαρο Μαξίμου Συνδικαλιστές του κόμματος και από χθες, ο Κώστας Σημίτης να μιλάει για αναδιάρθρωση του χρέους, όταν μία ημέρα πριν ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει πως αυτό που χρειάζεται είναι η αναδιάρθρωση της Ελλάδας...

Και στο Μέγαρο Μαξίμου πλέον να προβληματίζονται όταν διαβάζουν δημοσκοπήσεις (σήμερα θα δημοσιευτούν δύο νέες μετρήσεις που δείχνουν κάμψη του Γιώργου Παπανδρέου) και δείχνουν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να μειώνονται συνεχώς και την κακή εικόνα να μεταφέρεται και στον πρωθυπουργό.  
Για όλα αυτά, σε κανέναν πλέον δεν μπορεί να είναι έκπληξη τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που σύμφωνα με συνεργάτες του, δείχνουν καθαρά και τις διαθέσεις του: «...Απόφασή μου είναι  να προχωρήσω με όσους θέλουν να αλλάξει η πατρίδα μας. Και αυτή είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας, της κοινωνίας των απλών πολιτών, των εργαζομένων, που εργάζονται σκληρά για να εξασφαλίσουν το παρόν και το μέλλον των οικογενειών τους. Αυτούς υπηρετούμε, αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας, ανεξάρτητα από το τι κόμμα είναι. Αυτοί είναι η δύναμή μας, η δύναμή μου, όλοι οι συμπολίτες μας που ζητούν να φύγουμε μπροστά, σήμερα όχι αργότερα, όχι με τη λογική του ΄΄άστο γι’ αργότερα΄΄».
Αλλά δεν στάθηκε μόνο εκεί: «…Έχω ξαναπεί ότι, προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει αν αυτή είναι η μοναδική θητεία μου, ως Πρωθυπουργός της χώρας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι, το 2013, να έχουμε παραδώσει στον Ελληνικό λαό μια διαφορετική  Ελλάδα, μια Ελλάδα που δεν θα κινδυνεύει από κρίσεις, που θα κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και που όλοι μας θα μιλάμε με λόγια περηφάνιας και χαράς για τον τόπο μας, για την κοινωνία μας, για το κοινό μας σπίτι».
Αυτές οι δύο φράσεις, θα ακουστούν και μετά το Πάσχα. 
Και θα είναι όπως επισημαίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου, η «απάντηση» σε όσους κινδυνολογούν και θα διαψευστούν. Βεβαίως, αυτή είναι εμμέσως πλην σαφώς και η απάντηση σε όσους φωνάζουν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως το ίδιο το κόμμα. Απάντηση και στον Κώστα Σημίτη που συνεχίζει το «αντάρτικο», όπως το χαρακτηρίζουν στην Ιπποκράτους...
Του Σπύρου Νάννου
Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: