Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Βράζει» το ΠΑΣΟΚ από την παρέμβαση Σημίτη

Του Μανώλη Κυπραίου
«Βόμβα πολλών κιλών δυναμίτη» χαρακτήρισε υπουργός της κυβέρνησης τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ,πως πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. 
Η δήλωση του Κώστα Σημίτη κατάφερε να χωρίσει στα δύο το κυβερνών κόμμα, ενώ πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του πρωθυπουργού σχολίασαν αυτή την πράξη του πρώην πρωθυπουργού: «άκαιρη, άσκοπη και επιζήμια».
Οι ίδιες πηγές μας ...
επεσήμαναν πως ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σφόδρα ενοχλημένος από τον Κώστα Σημίτη, ενώ στενοί του συνεργάτες εισηγήθηκαν προς τον πρωθυπουργό «να αδειάσει» τον Κώστα Σημίτη, είτε με προσωπική του δήλωση, είτε να τον θέσει εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως έγινε γνωστό, δεν θέλησε να υιοθετήσει-προς το παρόν-αυτές τις εισηγήσεις, θεωρώντας πως το καλύτερο είναι να «ξεφουσκώσει» το θέμα και πως αυτό που τον απασχολεί περισσότερο είναι το εσωκομματικό «αντάρτικο» και οι τρόποι αντιμετώπισής του.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, εκτός από την ενημέρωση που του παρείχε για όσα έλαβαν χώρα στο Δ.Ν.Τ. αναφορικά με τις επαφές που είχε για την ελληνική οικονομία, είπε πως ο Κώστας Σημίτης «παρείχε κακές υπηρεσίες τη στιγμή που η χώρα δίνει μια σημαντική μάχη».
Από την άλλη βέβαια, οι λεγόμενοι «αντάρτες» και ιδιαίτερα η Βάσω Παπανδρέου, η οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη, είναι ικανοποιημένοι από την κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού, η οποία σύμφωνα με το στενό τους περιβάλλον: ενισχύει τις θέσεις τους, αλλά και την “ειδική τους βαρύτητα” εντός και εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ.».
Βέβαια, η δήλωση του Κώστα Σημίτη, πέρα από τις πολιτικές επιπτώσεις που θα έχει στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πασιφανές πως δεν έγινε τυχαία.  
Ο ίδιος ως γνήσιος τεχνοκράτης και γνώστης των οικονομικών, ενώνει τη φωνή του με άλλους οικονομολόγους και ειδικούς επιστήμονες επί της οικονομίας, βλέποντας πως το ελληνικό χρέος είναι «μη διαχειρίσιμο» ακόμη κι αν παρθούν τα πιο επώδυνα και αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα, με μόνη υπαρκτή και βιώσιμη λύση την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως και να έχει μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι αναταράξεις εντός και εκτός της κυβέρνησης θα είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Και το σίγουρο είναι πως πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Κώστα Σημίτη, αλλά κανένας δεν μπορεί να του αμφισβητήσει πως δεν διαθέτει το αισθητήριο να «βλέπει μπροστά», σε αντίθεση με τον διάδοχό του που φαίνεται πως δίνει μια «μάχη» χωρίς να γνωρίζει το μέγεθος και την ισχύ του αντιπάλου του…

Δεν υπάρχουν σχόλια: