Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αυστηρό μήνυμα Καραμανλή

Εξακολουθεί να τηρεί πιστά την στρατηγική της σιωπής, την οποία επέλεξε ο ίδιος, είναι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Η ιδέα ότι τις τελευταίες μέρες τόσο ο ίδιος όσο και η πολιτική της κυβέρνησης του έχουν μπει στο στόχαστρο στελεχών που είτε δεν έχουν διανύσει χιλιόμετρα στο εσωτερικό της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι Μιχελάκης και  Λαζαρίδης  όσο και τέως Υπουργών του όπως ο Κώστας Μαρκόπουλος, τον ενοχλεί αφάνταστα, έστω κι άν ξέρει ότι είναι προϊόν κεντρικής καθοδήγησης.
Παρά ταύτα ...ειλημμένη απόφαση του είναι να μην σπάσει την σιωπή του για καιρό ακόμη, καθώς εδώ που έφτασαν τα πράγματα δεν έχει νόημα να μιλήσει για το παρελθόν μόνο αλλά υποχρεούται να τοποθετηθεί και για το μέλλον. 
Και αυτό είναι το μόνο που δεν θέλει στην παρούσα περίοδο.
Είναι θλιβερό και συνάμα αποκαρδιωτικό την ίδια ώρα που η κυβέρνηση παραπαίει από τα λάθη της, να εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία διχασμένη και συγχρόνως απολογούμενη. 
Είναι αδιανόητο τη στιγμή που το έλλειμμα οδηγεί σε πρόσθετα μέτρα, η Νέα Δημοκρατία που εκ των πραγμάτων αποτελεί την εναλλακτική πρόταση, να οδηγείται σε μια άνευ λόγου και αιτίας εσωστρέφεια, με αποτέλεσμα αντί να ασχολούμαστε με τις γκάφες του Παπακωνσταντίνου, τη διαφοροποίηση της Μπιρμπίλη και τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, να ασχολούμαστε με την «Απογραφή» του Αλογοσκούφη. 
Τέτοια «θαύματα» μόνο στη Νέα Δημοκρατία συμβαίνουν. 
Η απόφαση λοιπόν του Καραμανλή για «σιωπητήριο» έχει εξήγηση:
Πρώτον: Δεν θέλει, παρά τον θόρυβο, να μπει και επισήμως στο κάδρο των εσωκομματικών εξελίξεων της Κεντροδεξιάς, και
Δεύτερον: Δεν επιθυμεί να δώσει την παραμικρή δημόσια λαβή ότι εμποδίζει το έργο της νέας ηγεσίας και ότι ρίχνει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.
Γι αυτό άλλωστε και έδωσε αυστηρή εντολή σε όσους κατά καιρούς εμφανίζονται να μιλούν εξ ονόματος του «να μην κάνουν, όχι δήλωση, αλλά ούτε καν διαρροή για τις τοποθετήσεις της ηγεσίας της ΝΔ σχετικά με την διακυβέρνηση της χώρας επί των ημερών του».

Υ.Γ. Ένας πραγματικός ηγέτης, κατά τον Ισοκράτη, πρέπει να σφυρηλατεί την ενότητα της πατρίδας και να απελευθερώνει τις ψυχές των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: