Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ποιον εξυπηρετεί η συζήτηση περί «Απογραφής»;



Ανεπίκαιρα και… “Επίκαιρα”

Αυτή η συζήτηση περί απογραφής- η οποία αναμφίβολα έγινε με λάθος τρόπο- κάτω από τις σημερινές συνθήκες δεν έχει κανένα νόημα και εν τέλει δεν προσφέρει το παραμικρό, ούτε στη κοινωνία πολλώ δε μάλλον στη Νέα Δημοκρατία. 
Στερείται λογικής και σε κάθε περίπτωση είναι άσκοπη μια συζήτηση που δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να οδηγήσει σε... αποτέλεσμα. 
Η απογραφή έγινε και αυτό ούτε ξεγράφεται αλλά ούτε και προσφέρεται ως θέμα υπό την παρούσα πολιτική συγκυρία.
Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με την επιλογή της τότε κυβέρνησης ή διαφωνεί, και ανεξάρτητα με το πόσοι εκ των υστέρων σπεύδουν να τοποθετηθούν θετικά ή αρνητικά, εκείνο που θα έπρεπε να απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία είναι το σήμερα και το αύριο της κεντροδεξιάς, το οποίο είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει, είναι συνυφασμένο με την διακυβέρνηση της χώρας. 
Προφανώς η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της έχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.
Η απογραφή ανήκει στο παρελθόν, είναι ανεπίκαιρη, όπως και το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε και φέρει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση τότε. 
Τώρα εκείνο που θέλει να ακούσει η κοινωνία είναι αν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. 
Δεν έχει κανείς παρά να μελετήσει με προσοχή τη δημοσκόπηση της V-PRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ για να διαπιστώσει ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά περισσότερα από την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, η ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αμφισβήτηση του δικομματισμού, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία: Σταματήστε να ασχολείστε με το παρελθόν και φροντίστε να μας πείσετε ότι έχετε σχέδιο για το μέλλον.
Εν ολίγοις οι πολίτες ζητούν απαντήσεις και περιμένουν λύσεις για τον τρόπο που η χώρα θα βγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχουν οδηγήσει τα λάθη δεκαετιών αλλά κυρίως οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. 
Καλό θα ήταν λοιπόν αντί η Νέα Δημοκρατία να ασχολείται με ιστορικές αναδρομές να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του οικονομικού προγράμματος που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς. Διότι σε μεγάλο βαθμό από αυτήν την πρόταση θα εξαρτηθεί η μεταστροφή της κοινής γνώμης.
Χάρης Παυλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: