Σάββατο 2 Απριλίου 2011

“Ο Καραμανλής άλλαξε”…

Στον Κώστα Καραμανλή αναφέρεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, με συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash» και τον Γιώργο Τράγκα. Και οι επισημάνσεις του έχουν ξεχωριστή σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο σημερινός Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, διετέλεσε για τρία χρόνια, από το 1997 μέχρι το 2000, ο στενότερος συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, στα πρώτα βήματά του στην ηγεσία της Κεντροδεξιάς.
«Ο Κώστας Καραμανλής άλλαξε. Νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος ωριμάζει σε μια θέση. Άλλο ο Καραμανλής της ...
πρώτης περιόδου, άλλο ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός. Η θέση ευθύνης διαφοροποιεί, είναι σαν το μυστρί, που λαξεύει πολλές φορές την προσωπικότητα του ανθρώπου», δηλώνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος στέκεται και στο κατά πόσο ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να τοποθετηθεί δημοσίως για την περίοδο της διακυβέρνησής του, και όσα του καταμαρτυρούν.
«Ο Καραμανλής ήταν ο μοναδικός πρωθυπουργός που κατέβηκε σε εκλογές λέγοντας αλήθειες. Δεν είπε λεφτά υπάρχουν. Είπε, εκλέξτε με και πάλι, για να πάρω δύσκολα και επώδυνα μέτρα. Θεωρώ ότι όταν θα μιλήσει, θα έχει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα να πει», σχολίασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μετά την αποχώρησή του από την τότε Ρηγίλλης, έπειτα από τις χαμένες εκλογές του 2000, πέρασε τη δική του πολιτική μοναξιά, κατάφερε ωστόσο να επανακάμψει, και να επανέλθει στο προσκήνιο, περνώντας μάλιστα από τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού. 
Στη μάχη για τη διαδοχή Καραμανλή στήριξε τη Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς όμως του έδωσε μια θέση στο σχήμα των Τομεαρχών, αναθέτοντάς του τον τομέα της Παιδείας.
Στη δημοσκόπηση της «Metron Analysis», που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται πολύ ψηλά στη δημοφιλία, τόσο στο σύνολο της κοινωνίας όσο και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, πίσω μόνο από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
02.04.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: