Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: "Αλλάξτε το μνημόνιο" - Οι δηλώσεις στο video...

Ο Πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου τις ελληνικές θέσεις ενόψει των κρίσιμων συνόδων κορυφής στην Ε.Ε. για τη διαχείριση του χρέους.
Ο κ. Σαμαράς συμφώνησε:
-Στο ευρωομόλογο
-Στο Αναπτυξιακό Ευρωπαϊκό Ομόλογο
-Στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις ευρώ
-Στη μείωση του κόστους δανεισμού
-Στην επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της ΝΔ έθεσε και πάλι ως προϋπόθεση τη μη λήψη νέων σκληρών μέτρων για την οικονομία ενώ εμφανίστηκε επιφυλάκτικός για το κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της η επιμήκυνση.
Δείτε το video με τις δηλώσεις Σαμαρά:

"Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο. Και βασική του λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου" τόνισε ο κ. Σαμαράς ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει για τις θέσεις τους όλους τους αξιωματούχους της Ε.Ε. (Τρισέ, Ρομπάϊ, Γιούνκερ, Μπαρόζο, Ρεν, Μαρτένς) αλλά και τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα των χωρών εκείνων που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα, όπως είναι η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Από τη συζήτηση πάντως δεν έλειψαν και τα περί εκλογών με τον κ. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκτιμά ότι δεν υπήρξε κλίμα εκλογών από τον Πρωθυπουργό αν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς έχει στο παρελθόν διατυπώσει την αιχμή ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Παπανδρέου ως προς το θέμα του εκλογικού αιφνιδιασμού.
Real.gr 

Οι δηλώσεις του κ. Αντ. Σαμαρά

Την ανάγκη να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία του κόμματος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.
Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν πρέπει να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα για τους πολίτες.
«Όμως, έχω επανειλημμένα τονίσει, ότι η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την ελληνική οικονομία.
» Και είναι για μας αυτονόητο, ότι ακόμα και αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους, όπως π.χ. για την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα μας έλυνε το πρόβλημα.

» Γιατί το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το Μνημόνιο. Και βασική του λύση, είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: