Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Nα μας πει ο Δρούτσας αν το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο!

Ρωτά ο Παναγιωτακόπουλος

        Στα εθνικά θέματα (ΚύπροςΑιγαίοΣκόπιαΑΟΖ)  ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για επίλυση σε βάρος προφανώς των εθνικών δικαίων με ανατροπή και παραβίαση των κόκκινων γραμμών του έθνους και απεμπόληση των εθνικών διεκδικήσεων, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης (συνεκμετάλλευση, π.χ.) και την ρεαλιστική αντιμετώπιση των διεθνών συσχετισμών ισχύος και των “νέων” γεωπολιτικών παραμέτρων της ...περιοχής, ιδιαίτερα μετά τις πολιτικές ανακατατάξεις που παρατηρούνται στον ισλαμικό κόσμο.
        Οι ήπιες αντιδράσεις του υπουργείου εξωτερικών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν φθάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας και επιβάλλει άμεση και επιτακτική παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού.
        Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και η άσκηση τουρκικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, από πολεμικό τους πλοίο, στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος με στόχο την παράδοση της Ελλάδας στην τουρκική πολιτική στο Αιγαίο.

        Αποτελεί πάγια διεθνή αντίληψη ότι όταν το κράτος που βρίσκεται στο πλευρό της Διεθνούς νομιμότητας εξακολουθεί να διαπραγματεύεται, παρά τις έκνομες ενέργειες του άλλου μέρους, αφ’ ενός δείχνει ότι δέχεται να διαπραγματευτεί υπό πίεση, σαν να είχε ηττηθεί κατά κράτος σε πόλεμο, αφ’ ετέρου οι παράνομες ενέργειες του άλλου μέρους νομιμοποιούνται στα μάτια των διεθνών και διακρατικών παραγόντων. Το δεύτερο αυτό συμβαίνει διότι κανείς ξένος δεν είναι δυνατόν να πιστέψει ότι συμβαίνουν διεθνείς παραβιάσεις και παρά ταύτα το πλέον αδύνατο μέρος δέχεται και κατά τη διάρκειά τους να συνεχίζει να διαπραγματεύεται.
        Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών κ. Δρούτσα αποδεικνύονται από την πραγματικότητα ως παραπλανητικές και δημιουργούν κλίμα έντονης ανησυχίας ως προς την αληθή διάσταση της κατάστασης που επικρατεί στις διμερείς μας σχέσεις και δίνουν την εντύπωση ότι αδυνατεί να προασπίσει τα δίκαια του έθνους με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται το ηθικό του λαού.
        Πρέπει επιτέλους ο κ. Δρούτσας να μας πει ευθαρσώς εάν το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο όπως ισχυρίζεται ο κ. Νταβούτογλου.  Η κυριαρχία και τα  δικαιώματα μας στο Αιγαίο είναι σαφή και αδιαμφισβήτητα από την επιβουλή οποιουδήποτε γειτονικού κράτους το οποίο, δια της απειλής χρήσεως όπλων, επιδιώκει – όπως και επίσημα ομολογεί - να επαναφέρει το καθεστώς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Το Αιγαίο αποτελεί πυλώνα για την εφαρμογή του νέο-οθωμανισμού διότι θα δώσει στη Τουρκία την αναγκαία σύνδεση με τις πρώην οθωμανικές κτήσεις προς δυσμάς και τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για εξάπλωση προς ανατολάς.

        Καλούμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει άμεσα τα όρια της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, πριν κηρύξουν οι Τούρκοι τα δικά τους, καθώς και το εύρος των χωρικών μας υδάτων βάσει του Διεθνούς Δικαίου.
Ο Υπουργός των Εξωτερικών οφείλει και απαιτείται να ασκεί αποτελεσματική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική και όχι να αμφισβητεί στο όνομα της οικονομικής κρίσης τη λειτουργία των πρεσβειών μας.
        Το ΠΑ.ΣΟ.Κ πάντα υπερασπιζότανε τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας. Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί συνεπώς στην εξωτερική πολιτική δεν χωρεί ερασιτεχνισμός.
        Πρέπει να το καταλάβουν όλοι και ιδιαίτερα ο Υπουργός των Εξωτερικών ότι με αναιμικές αντιδράσεις οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν.
Μόνο με ισχυρή και αποφασιστική πολιτική μπορούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: