Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το σενάριο της “γαλάζιας παρένθεσης”

Ένα σενάριο που ενδεχομένως βρίσκεται ήδη στο μυαλό ορισμένων, τουλάχιστον στο σκέλος της… σύλληψής του, δημοσιεύει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», με άρθρο το οποίο υπογράφει ο εκδότης-διευθυντής Νίκος Φελέκης.
Ο κ. Φελέκης προτρέπει ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου να ζητήσει την ψήφιση των μέτρων του αναθεωρημένου Μνημονίου, από πλειοψηφία 180 βουλευτών, λόγω του ότι ο χρόνος τον οποίο καλύπτει, μέχρι το 2015, ξεπερνά τον βιολογικό κύκλο της σημερινής Κυβέρνησης, και υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή που της δόθηκε στις...
4 Οκτωβρίου του 2009.
Η λογική του επιχειρήματος του κ. Φελέκη εδράζεται στις «καθαρές λύσεις»: Αν η Βουλή, δηλαδή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία, δεν ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καταγγέλλοντας τους αντιπάλους του.
Αν κερδίσει, το κοντέρ θα έχει μηδενιστεί, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούν μακρινό παρελθόν, και ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει από την αρχή την προσπάθεια.
Το… ενδιαφέρον της συλλογιστικής του άρθρου ωστόσο, έγκειται στην προοπτική να χάσει ο Γιώργος Παπανδρέου τις εκλογές. Σύμφωνα με τον Νίκο Φελέκη, εφόσον νικητής αναδειχθεί ο Αντώνης Σαμαράς, θα ακολουθήσει ο «πολιτικός αφανισμός» της Κεντροδεξιάς. Επειδή ο αρθρογράφος πιστεύει ότι ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει όσα υπόσχεται, μια πολιτική εκ διαμέτρου διαφορετική από το σημερινό Μνημόνιο, οι αντιδράσεις που θα συναντήσει θα είναι πολλές, και έτσι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησής του θα είναι εξαιρετικά βραχύβιος.
Κάτι σαν «γαλάζια παρένθεση», για να θυμηθούμε την ιστορική ρήση του Κώστα Λαλιώτη πριν από τις εκλογές του 2004, που κέρδισε με σαρωτικά ποσοστά η Νέα Δημοκρατία, και έμεινε στην εξουσία 5 ½ χρόνια.
OFF THE RECORD

Δεν υπάρχουν σχόλια: