Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση Σαμαρά για ακρίβεια και λουκέτα


Picture 0 for Επίκαιρη ερώτηση Σαμαρά για ακρίβεια και λουκέτα

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτάει την κυβέρνηση με τι μέτρα θα αντιμετωπίσει το διογκούμενο κύμα «λουκέτων» στην αγορά

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα λουκέτα στην αγορά κατέθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. 
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις στις 10 Οκτωβρίου 2009 ανακοίνωσε πώς «οι τιμές θα πέσουν, γιατί το επίπεδο τιμών στη χώρα είναι τουλάχιστον 10% παραπάνω από αυτό που πρέπει».
Ένα χρόνο αργότερα, συνεχίζει ο Α Σαμαράς, η ...
κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού δήλωνε σε συνέντευξή του στις 23 Οκτωβρίου 2010 πως «στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιμών στο καλάθι της νοικοκυράς που είναι 20-25% περίπου του οικογενειακού εισοδήματος, γεγονός που οφείλεται στο ότι οι πολυεθνικές πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιμολογημένα κατά τουλάχιστον 20-30%» κι ότι οι τιμές θα πέσουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σήμερα, όμως, συνεχίζει ο κ.Σαμαράς όλα αυτά διαψεύδονται κι αντίθετα με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, επήλθαν σημαντικές αυξήσεις σε βασικά προϊόντα με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί ο πληθωρισμός στα επίπεδα του 5%, ενώ τα κυβερνητικά μέτρα προκαλούν ύφεση οδηγώντας σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επικαλούμενος τις προβλέψεις της ΓΣΕΒΕ ότι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2012 πάνε για «λουκέτο» μία στις τέσσερις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή περί τις 225.000 επιχειρήσεις με κίνδυνο απώλειας 320.000 θέσεων εργασίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό, με τι μέτρα θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το διογκούμενο κύμα «λουκέτων» στην αγορά.
Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: