Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Καταλάβατε τώρα γιατί τα περιβόητα δείπνα του ΓΑΠ με τους τραπεζίτες προεκλογικά;

Θυμάστε που φώναζαν για τα 28 δις στις τράπεζες που είχε δώσει ο παλιοκαραμανλής;; 

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο καθένας αναγνωρίζει ότι οι εγγυήσεις που δέχονται οι Τράπεζες από το Κράτος για ρευστότητα, θα πρέπει να φτάνουν στην πραγματική οικονομία. Οι Έλληνες όμως ακόμα θυμούνται τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα 28 δισ. που τότε διοχετευτήκαν στις τράπεζες.  Σήμερα, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στο μεταξύ έχουν ήδη διοχετεύσει άλλα 40 δισ. στις Τράπεζες, τσακώνονται για το πώς θα δοθούν επιπλέον 30 δισ.!  Ο Ελληνικός Λαός παρακολουθεί και καταλαβαίνει και τον λαϊκισμό και την ανικανότητα».
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, κάποιοι υπουργοί επιτέθηκαν στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος πρότεινε να δοθούν άλλα 30 δισ. στις τράπεζες για ενίσχυση της ρευστότητάς τους. 
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε ότι έχουν δοθεί 100 δισ μέχρι τώρα και πρέπει να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ κράτους και τραπεζών ώστε η στήριξη του τραπεζικού συστήματος να συνδέεται με την παροχή ρευστού στην πραγματική οικονομία. 
Πρόσθεσε επίσης ότι τα 100 δισ. ευρώ δεν εγγράφονται, σύμφωνα με το σχετικό κοινοτικό κανονισμό, ούτε στο χρέος, ούτε στο έλλειμμα, είναι όμως ένα βάρος το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και το τραπεζικό σύστημα θα πρέπει από τη δική του πλευρά να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, συμβάλλοντας στον περιορισμό της ύφεσης και τη στήριξη της ανάπτυξης.
Η Άννα Διαμαντοπούλου επισήμανε ότι εφόσον οι τράπεζες λαμβάνουν τόσες εγγυήσεις θα πρέπει το κράτος να έχει και τα ανάλογα οφέλη από τη δική τους περιουσία.
Ο Μ. Χρυσοχοίδης είπε ότι θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να στηρίξει την πραγματική οικονομία με δεσμευτικούς όρους και ο κ. Τηλ. Χυτήρης σημείωσε την ανάγκη να εγκαταλείψουν οι τράπεζες τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες.
Επίσης, ο κ. Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να μην παίρνουν μόνο χωρίς να δίνουν. «Η οικονομία μας είναι τραπεζοκεντρική, όταν μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας μιλάμε και για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Έχουμε πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να αφήνουμε να διαχέεται η εντύπωση ότι οι τράπεζες προτείνουν και η κυβέρνηση εκτελεί, γιατί την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση», φέρεται να είπε.  
Olympia 

1 σχόλιο:

Δικαιοπολης είπε...

Αυτό κι αν δεν συνθλίβει συνειδήσεις!