Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Νταβούτογλου: Το Καστελόριζο και η Θράκη είναι Ελλάδα


davoutoglou_droutsas
Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η Τουρκία αναγνωρίζει ότι το Καστελόριζο και η Θράκη είναι αναπόσπαστα τμήματα της ελληνικής επικράτειας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριος Αχμέτ Νταβούτογλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, κύριο Δημήτρη Δρούτσα, στην Αθήνα.
«Το Καστελόριζο είναι φυσικά ελληνικό νησί. Δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Όταν ετέθη το θέμα, είπα ότι το Καστελόριζο γεωγραφικά βρίσκεται στη Μεσόγειο» επισήμανε ο ...κύριος Νταβούτογλου, ενώ ο θόρυβος που προκλήθηκε από τη συνέντευξη του στην εφημερίδα Καθημερινή δεν έχει ακόμη καταλαγιάσει.
Στην επίμαχη συνέντευξη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αποκάλυψε ότι στις διερευνητικές επαφές μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας εξετάζονται τα θέματα που αφορούν τις διμερείς διαφωνίες στο Αιγαίο και ξεκαθάρισε ότι το χώμα του Καστελορίζου δεν συζητείται.
Παράλληλα, ο κ. Νταβούτογλου υπογράμμισε πως η πολύ στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει προσδώσει μια νέα διάσταση στην ελληνοτουρκική συνεργασία.
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας επανέλαβε πως οι διερευνητικές επαφές έχουν στόχο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από τον Έβρο ως το Καστελόριζο, ενώ ερωτηθείς σχετικά επισήμανε πως η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών.
Την απορία του για το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να αποδοκιμάσει «με τον τρόπο που έπρεπε» τις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου στο πλαίσιο της συνέντευξής του σε κυριακάτικη εφημερίδα εξέφρασε χθες ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως είχε προειδοποιήσει στη Βουλή ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να επινοήσει τρόπους, να βγάλει το Καστελόριζο έξω από την ανάπτυξη της ΑΟΖ. «Ο κ. Νταβούτογλου έχει αρχίσει να μεθοδεύει αυτήν την κατάσταση. Κάθε μέρα που περνάει λειτουργεί εις βάρος της χώρας σε ένα μείζον εθνικό θέμα», εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.
Των συνομιλιών Δρούτσα - Νταβούτογλου προηγήθηκε η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
TheInsider 

Σχόλιο Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ:  Αφού μας το είπε ο κ. Νταβούτογλου, έτσι θα είναι..!
Επιτυχία της Κυβέρνησης μας κι αυτή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: