Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αντ.Σαμαράς: Απαιτείται μία πραγματικά ευρωπαϊκή λύση

Την ανάγκη για μία πραγματικά ευρωπαϊκή λύση στη οικονομική κρίση και την υιοθέτηση εναλλακτικών προτάσεων στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ στο Ελσίνκι.  
«Η Ευρώπη δεν πρέπει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα», τόνισε για τις εξελίξεις στη Λιβύη.
Αναφερόμενος στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ε.Ε., ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως...
«στη συνάντηση των ηγετών, συζητήθηκε η πρόταση για Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, καθώς και η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης». «Ήδη», επεσήμανε, «διαμορφώνονται εναλλακτικές προτάσεις πολύ πιο ρεαλιστικές από τις αρχικές».
«Είμαστε σε κοινή προσπάθεια με πολλούς άλλους ηγέτες της Ευρώπης για να δημιουργήσουμε μια αληθινή διέξοδο, μια αληθινή Ευρωπαϊκή λύση. Ελπίζω, μέσα από πολλές δυσκολίες, κάτι τέτοιο να γίνει σύντομα πραγματικότητα», εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Οσον αφορά τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική, ο κ. Σαμαράς είπε πως «η κρίση δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινώσει την εσωτερική οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν χώρες, όπως είναι και η Ελλάδα»
«Δεν θα πρέπει -πρόσθεσε- η Ευρώπη να τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Πρέπει πρώτα εκείνη να δείξει μια ουσιαστική, οικονομική, διπλωματική και - πρώτα απ' όλα- πολιτική συμπαράσταση στις χώρες αυτές. Και από την άλλη πλευρά πρέπει η ίδια η Ευρώπη να αποκτήσει μια κοινή -δική της- πολιτική για τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τον επαναπατρισμό και την πρόληψη».
Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Εντα Κένι [Βλέπε άρθρο]
«Επιμένουμε», τόνισε, «σε μια πολιτική χαμηλής φορολογίας και πάνω απ΄ όλα σε μια πολιτική Ανάπτυξης, πράγμα που πρέπει επιτέλους να κάνει και η Ελλάδα»
Ναυτεμπορική
(Στη Φωτογραφία ο Αντώνης Σαμαράς με τον Εντα Κένι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: