Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Απάντηση στο ``Η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί``!»

Σκληρή κριτική ΝΔ κατά του πρωθυπουργού

Επίθεση στον πρωθυπουργό, σχετικά με τις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, εξαπολύει η ΝΔ.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης σε δήλωση του αναφέρει ότι «είναι πρωτοφανής ύβρις για το Δημοκρατικό Πολίτευμα και απρέπεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει εκείνο το αλήστου μνήμης:
``η Αντιπολίτευση δεν δικαιούται να ομιλεί``!»  
«Η Νέα Δημοκρατία έχει χρέος να επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί την Οικονομία σε αδιέξοδο και την Κοινωνία σε μαρασμό. Πολύ περισσότερο που η κριτική μας αποδεικνύεται απολύτως σωστή» τονίζει ο ..
κ. Μιχελάκης.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επαναλαμβάνει τη θέση που διατύπωσε ο Αν. Σαμαράς ότι «Το Μνημόνιο δεν βγαίνει» παραπέμποντας «στα έσοδα του πρώτου διμήνου, που έπεσαν 9% αντί να ανέβουν 8% όπως προβλεπόταν» και καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση και σε όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Συνόδου, ο κ. Μιχελάκης επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ ότι η σταθεροποίηση και η εξυγίανση της Οικονομίας -και σε εθνικό και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο- είναι αυτονόητα σωστοί στόχοι, σημειώνοντας όμως ότι «δεν επιτυγχάνονται χωρίς ανάπτυξη. Και, κυρίως, δεν επιτυγχάνονται με μόνιμη ύφεση».
Ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός δεν απάντησε σε ερώτηση για τη συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο των κρατικών ομολόγων» και σημειώνει ότι η ΝΔ εξέφρασε επιφυλάξεις ότι αυτό θα δημιουργήσει νέα σοβαρά προβλήματα στην αγορά ομολόγων.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει τέλος ότι χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση αντίστοιχη με τη δική μας, δείχνουν πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να διαπραγματευθούν και αναφέρει ως παραδείγματα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία για να καταλήξει λέγοντας ότι «και οι δύο χώρες έγκαιρα είχαν αντλήσει κεφάλαια κι έτσι σήμερα μπορούν και διαπραγματεύονται. Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση Παπανδρέου που πέρσι, ούτε άντλησε κεφάλαια όταν μπορούσε, ούτε και διαπραγματεύθηκε το παραμικρό».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

''ΚΟΙΝΟΝ ΗΛΕΙΩΝ'' είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ,,,,,,,,,ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ..........ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ.....

ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΤΑΙΡΟ.........ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..