Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πότε βλέπει εκλογές ο Καραμανλής



Πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό τα δημοσιεύματα, οι πληροφορίες, οι φήμες και τα… κουτσομπολιά, για τις επαφές που έχει ο Κώστας Καραμανλής με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και πρώην συνεργάτες του, για τις πολιτικές εξελίξεις, και το πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες με την Κυβέρνηση.
Η «Παρασκευή και 13» μάλιστα, αποκαλύπτει σήμερα ότι σε μια από αυτές τις συναντήσεις που είχε ο Κώστας Καραμανλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε την πρόβλεψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όχι ...
την άνοιξη, όπως θεωρούσαν μέχρι πρότινος οι περισσότεροι, αλλά τον Σεπτέμβριο, αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.
Ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε να θεωρεί ότι ο διάδοχός του στο Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να ανανεώσει την παρουσία του στην εξουσία, με τη συμπλήρωση σχεδόν δυο ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου του 2009, και ενόψει των ακόμη πιο επώδυνων μέτρων που θα κληθεί να πάρει, στη βάση των προβλέψεων του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τους συνομιλητές του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου την κατρακύλα της χώρας σε οριακό σημείο, λόγω της συστηματικής απαξίωσης της Ελλάδας στο εξωτερικό, με δηλώσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και εξαιτίας της καθυστερημένης λήψης μέτρων για την οικονομία. 
Μέτρων τα οποία είχε προαναγγείλει ο Κώστας Καραμανλής από τη ΔΕΘ του 2009, την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επένδυε στο, ιστορικό πλέον, σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια: