Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μνημόνιο διαρκείας

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται τελικά ο καλύτερος μαθητής  
του πατριάρχη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και υπέρμαχου της σκληρής μονεταριστικής πολιτικής Μίλτον Φρίντμαν.
Η θεραπεία-σοκ που εφαρμόζουν οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελευθερισμού στην ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η Καναδή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Naomi Klein, στο βιβλίο της το "Δόγμα του σοκ", περιγράφει απλά τα ...δεινά και τις συμφορές που υπέστησαν οι χώρες και οι λαοί όπου εφαρμόστηκε ο καπιταλισμός της καταστροφής. 
Σε αρκετές χώρες όπου εφαρμόστηκε, χρειάστηκαν δικτατορίες για να επιβληθεί, στην Ελλάδα ήλθε απλά το μεταλλαγμένο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, που αφού υφάρπαξε τη λαϊκή ψήφο και χωρίς καμία νομιμοποίηση από την κοινωνία εφαρμόζει εντελώς αντίθετη πολιτική από αυτή για την οποία εκλέχτηκε. 
Δηλαδή, το ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, με την απόλυτη στήριξη των ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών και χωρίς σημαντικές μέχρι στιγμής αντιδράσεις από την ελληνική κοινωνία, που σαν σύγχρονοι ραγιάδες έσκυψαν το κεφάλι στην τρόικα.
Αλλά τα χειρότερα απ' ό,τι φαίνεται είναι μπροστά μας για εμάς και τους άλλους λαούς της ευρωζώνης αν στη σύνοδο κορυφής στις 25-3-11 περάσουν οι θέσεις του Διοικονομικού ράιχ της Μέρκελ περί σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας. 
Αυτό σημαίνει διά βίου λιτότητα για τους λαούς της ευρωζώνης, οι οποίοι πλέον θα δουλεύουν για τους Γερμανούς τραπεζίτες. 
Οι συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης, γενικά αυτής της πολιτικής, θα είναι ολέθριες, αν δεν αντισταθούν στο νέο πανευρωπαϊκό Μνημόνιο διαρκείας που έρχεται».
Μιχάλης Γεωργόπουλος
Νέος Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: