Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η μεγάλη των υφυπουργών… σφαγή!

Ποια ονόματα βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με όσα διαρρέονται και δεν διαψεύδονται από το Μέγαρο Μαξίμου
Το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κυβέρνηση αποτυπώνεται τις τελευταίες ημέρες και στην αβεβαιότητα που έχουν πολλοί υφυπουργοί καθώς καθημερινά γίνονται δέκτες κακών… ειδήσεων σε ό,τι αφορά το μέλλον τους, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου ανακατέψει εκ νέου την τράπουλα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και δεν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. 
Τα ονόματα που ακούγονται για να αποτελέσουν παρελθόν είναι πολλά, όπως επίσης και τα ονόματα που θα αντικαταστήσουν τους υφυπουργούς!
Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αρκετοί υφυπουργοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τηλεφωνούν στο Μέγαρο Μαξίμου για να μάθουν το… μέλλον τους, με τους επιτελείς να τους καθησυχάζουν λέγοντας πως ούτε ανασχηματισμός θα γίνει αλλά ούτε και οι εκλογές είναι στις σκέψεις του Γιώργου Παπανδρέου. 
Αυτό άλλωστε δήλωσε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όταν είπε τα εξής:
«...Οι εκλογές ορίζονται από το Σύνταγμα και φυσικά η διεξαγωγή εκλογών διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία. Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι ουδείς λόγος υφίσταται να γίνουν εκλογές. Εμείς έχουμε να επιτελέσουμε ένα πολύ συγκεκριμένο και πολύ αυξημένο εθνικό, πατριωτικό καθήκον και σ’ αυτό το πλαίσιο κινούμαστε. Οι εκλογές δεν εξυπηρετούν κανέναν ο οποίος σκέπτεται τον τόπο μας και φυσικά όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια, έχουν τους δικούς τους λόγους».
Ωστόσο, επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, ήδη τα πρώτα ονόματα υφυπουργών που θα αποτελέσουν παρελθόν έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μάλιστα κανείς από την κυβέρνηση δεν τα έχει διαψεύσει. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών δεν διαθέτουν ακόμα ουσιαστικές αρμοδιότητες, ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.
Ειδικότερα, στο «κόκκινο» φέρονται να βρίσκονται: οι Χρήστος Αηδόνης, Ελπίδα Τσουρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Βασίλης Γκεγκέρογλου ενώ από κοντά ακολουθούν και οι Γιώργος Ντόλιος, Άννα Νταλάρα, Σπύρος Βούγιας και Δημήτρης Κουσελάς. Οι περισσότεροι, όπως λέγεται, έχουν ήδη κριθεί αρνητικά, διότι δεν έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου να παρουσιάζουν πιλοτικά προγράμματα των υπουργείων τους επ’ ωφελεία των πολιτών, σε κάθε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου...
Του Σπύρου Νάννου Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: