Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σαμαράς: Η κυβέρνηση βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης


«Δεν ζητάμε κάθε τόσο εκλογές» δήλωσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, όπου ανέπτυξε και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή του μνημονίου και γιατί με την πολιτική της «βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης» χωρίς διέξοδο.
Κατόπιν έδωσε το δικό του αδρό περίγραμμα, αυτό που το ονόμασε «διέξοδος από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη» λέγοντας ότι πρέπει:
«Πρώτον, να πολεμήσουμε την ύφεση με μέτρα μηχανικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους.
Δεύτερον, μέτρα που εξασφαλίζουν ρευστότητα. Πριν απ’ όλα, να δώσει το κράτος, κατά απόλυτη προτεραιότητα, αυτά που ...
χρωστά στις επιχειρήσεις.
Τρίτον, μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση.
Τέταρτον, να μειώσουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές. Γιατί το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος στην Ελλάδα είναι εκείνο που επιβαρύνει κυρίως την ανταγωνιστικότητα.
Πέμπτον, να τολμήσουμε όλες εκείνες τις αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την ελληνική οικονομία και κυρίως θα πλήξουν τη γραφειοκρατία και έκτον, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα - όχι να την τιμωρούμε.
Και κάτι τελευταίο: Κλαδικά Αναπτυξιακά προγράμματα».
«Όλα αυτά, που σας ανέφερα, μόνον ενδεικτικά, σκιαγραφούν μια στρατηγική με τρία σκέλη» είπε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς, εξηγώντας, «Χτυπάμε ταυτόχρονα το έλλειμμα και την ύφεση, ώστε να μειωθεί πραγματικά και γρήγορα το ίδιο το έλλειμμα. Χτυπάμε ταυτόχρονα το έλλειμμα και το χρέος, ώστε να ανακόψουμε τη ολέθρια δυναμική ελλειμμάτων-χρέους, που έχει ξεφύγει σήμερα από κάθε έλεγχο. 
Δεν σταματάμε τη μάχη για τον περιορισμό του ελλείμματος. 
Αλλά το κάνουμε με «στοχευμένους» τρόπους, όχι με «οριζόντιες» περικοπές και «οριζόντιες» φοροεπιδρομές. Εδώ η φράση κλειδί είναι:«Στοχευμένα, όχι οριζόντια».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών λέγοντας: «Δεν ζητάμε εκλογές κάθε τόσο. Δεν βιαζόμαστε να «αρπάξουμε» την κυβέρνηση, πάση θυσία, για να κυβερνήσουμε ένα-δύο τέρμινα. Χτίζουμε μια κοινωνική πλειοψηφία και μια λαϊκή εντολή για να αλλάξουμε την Πατρίδα μας».
«Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων πρωταγωνιστή» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: